2015-01-20 06:16:12
Φωτογραφία για Συρία: Αμφίπλευρες απώλειες σε ισραηλινή επιδρομή - Δώδεκα οι νεκροί
Στο πλευρό της Χεζμπολάχ που μάχεται στο μέτωπο του συριακού εμφυλίου δίπλα... στις δυνάμεις του καθεστώτος Ασάντ βρίσκεται η Τεχεράνη καθώς, όπως υποστηρίζει ο ισραηλινός Τύπος, από τη χθεσινή ισραηλινή επίθεση σκοτώθηκαν εκτός από τους έξι μαχητές της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου και έξι Ιρανοί στρατιώτες.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, ανάμεσα στους έξι Ιρανούς νεκρούς είναι κι ένας στρατηγός ενώ ανάμεσα στους έξι μαχητές της Χεζμπολάχ που έπεσαν νεκροί από τα ισραηλινά πυρά είναι και ο γιος του στρατιωτικού ηγέτη της οργάνωσης, Ιμάντ Μουγκνίγια, ο πατέρας του οποίου είχε δολοφονηθεί το 2008.

Τα δώδεκα άτομα σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή στη Συρία κοντά στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Τζιχάντ Μουγκνίγια, είναι ο γιος του στρατιωτικού ηγέτη της Χεζμπολάχ Ιμάντ Μουγκνίγια, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2008 στη Δαμασκό. Βρισκόταν στη λίστα των πλέον καταζητούμενων από τις ΗΠΑ για επιθέσεις εναντίον ισραηλινών και δυτικών στόχων.


Σχετικά με τον Ιρανό στρατηγό, η Jerusalem Post αναφέρει ότι ανήκει στην «Επαναστατική Φρουρά» της Τεχεράνης.

«Πρόκειται για τον στρατηγό Μοχάμεντ Αλαχντανί, ο οποίος επέβαινε με τον Τζιχάντ Μουγκνίγια και άλλα τρία άτομα στο ίδιο αυτοκίνητο», υποστηρίζει η ισραηλινή εφημερίδα που επικαλείται ιρανική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, οι δύο πύραυλοι που εκτόξευσε ισραηλινό ελικόπτερο, έπληξαν κομβόι τριών αυτοκινήτων στη συριακή επαρχία Κουνέιτρα κοντά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν. Στην επαρχία έχουν σημειωθεί σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών, περιλαμβανομένων μαχητών που ανήκουν στο δίκτυο της Αλ Κάιντα.

Η ισραηλινή επιδρομή σημειώθηκε τρεις ημέρες αφότου ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε ότι εκλαμβάνει τις συχνές ισραηλινές επιδρομές στη Συρία ως μεγάλη πρόκληση κι ότι η Συρία και οι σύμμαχοί της έχουν το δικαίωμα να απαντήσουν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ