2015-01-20 08:44:04
Φωτογραφία για Ν. Παππάς: Θα τηρήσουμε τη δανειακή σύμβαση, με άλλους όρους
 Κωβαίος Αγγελος  

Για νέο μεσοπρόθεσμο σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση, μίλησε ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον διευθυντή του γραφείου του, Ν. Παππά

Υλοποίηση της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης αλλά με διεκδίκηση τροποίησης των όρων του και τήρηση των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης υπό την προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει «καθαρή εντολή».Αυτό είναι το τρίπτυχο που περιέγραψε ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππάς, στην αρχή της τελικής ευθείας προς τις κάλπες της Κυριακής.

Την ίδια στιγμή , ο κ. Παππάς άφησε αναπάντητο το ερώτημα για τα φορολογικά σχέδια του κόμματος, λέγοντας  (στην πρωϊνή εκπομπή του «Σκάι», ότι θα ήταν «ανεύθυνο να διατυπώσουμε τώρα με βεβαιότητα μια φορολογική κλίμακα».

Ο κ. Παππάς ανέφερε μεταξύ των άλλων, σε μία από τις πλέον σαφείς απόπειρες του ΣΥΡΙΖΑ να καθησυχάσει εν όψει εκλογών, ότι «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους εταίρους για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί η παρούσα δανειακή σύμβαση, περί αυτού πρόκειται».


Παρά ταύτα, ο κ. Παππάς είπε ότι όλα αυτά θα γίνουν με εφαρμογή ενός διαφορετικού προγράμματος. «Εμείς επιδιώκουμε - και θα το πετύχουμε - ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, δεν θα είναι μνημονιακό, θα είναι σε ριζικά διαφορετική κατεύθυνση», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Είναι πλέον ώριμα τα πράγματα να μπει στο τραπέζι και η αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος».

Ταυτόχρονα όμως, έθεσε υπό αίρεση την τήρηση των προγραμματικών δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης: «Εάν πάρουμε καθαρή εντολή θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, σε μία διατύπωση που εντάσσεται στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πιέσει στην κατεύθυνση της αυτοδυναμίας.

Στην ερώτηση για τα φορολογικά, ο κ. Παππάς απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας «θα ήταν ανεύθυνο να διατυπώσουμε τώρα με βεβαιότητα μια φορολογική κλίμακα», «αδειάζοντας» εμμέσως τον Ευκλ. Τσακαλώτο που προ ημερών μίλησε για επιβολή φορολόγησης 50%-60% για εισοδήματα άνω των 80.000 ευρώ, αλλά και αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
ΒΗΜΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ