2015-01-20 12:52:25
Φωτογραφία για Άγριο ξύλο στη Βουλή του Νεπάλ: Γροθιές, κλωτσιές και ιπτάμενες καρέκλες [photos+video]
Οι εικόνες με τις σπασμένες καρέκλες και το άγριο ξύλο μεταξύ ανδρών δεν είναι βγαλμένες ούτε από ταινία ούτε από κάποιο νυχτερινό κέντρο όπου οι θαμώνες μέθυσαν και τα έκαναν γυαλιά-καρφιά Οι εικόνες αυτές έρχονται μέσα από την αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής του Νεπάλ, όπου βουλευτές διακρίθηκαν όχι για την ψυχραιμία τους, αλλά για την ικανότητά τους να ισοπεδώσουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους -από καρέκλες μέχρι... κεφάλια.

Η επεισοδιακή διαμάχη έλαβε χώρα αργά τη νύχτα, όταν το Κοινοβούλιο συνεδρίαζε για την αναθεώρηση του Συντάγματος και συγκεκριμένα πάνω στις προτάσεις των μειονοτικών μαοϊκών κομμάτων.

Μάλιστα, η βιαιότητα ήταν τέτοια που μέχρι και ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος, ο Khadga Prasad Oli, μαζί με δύο ακόμη βουλευτές και τρία μέλη της ασφάλειας της Βουλής που προσπάθησαν να επέμβουν για να εκτονωθεί η κατάσταση, τραυματίστηκαν.

Ο καβγάς ξεκίνησε όταν ένας βουλευτής της συμπολίτευσης πρότεινε τη διεξαγωγή ψηφοφορίας πάνω στο αναθεωρημένο Σύνταγμα αντιτιθέμενος στο να υπάρξει ένα νέο Σύνταγμα, το οποίο θα ψηφιζόταν ομόφωνα και από τα 605 μέλη του Κοινοβουλίου. Αυτό ξεσήκωσε την οργή των μελών του μαοϊκού κόμματος, που εκσφενδόνισαν τραπέζια, καρέκλες και μικρόφωνα στον ομιλητή.


Σημειώνεται πως το τελευταίο προσχέδιο του Συντάγματος που παρουσιάστηκε συγκεντρώνει τα 2/3 της προτίμησης των βουλευτών, γεγονός που σημαίνει ότι θα εγκριθεί σε οποιαδήποτε ψηφοφορία. Ωστόσο, οι Μαοϊστές φοβούνται ότι θα περιθωριοποιήσει τα κόμματά τους και ζητούν τη δημιουργία νέων περιφερειών, ώστε να ενδυναμώσουν την εξουσία τους.
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ