2015-01-20 21:25:10
Φωτογραφία για Παπανδρέου: Θα μπορούσα να πάω σε ένα μακρινό νησί και να παίζω με την κιθάρα μου
Αυτό δεν είναι η πολιτική μου, ποτέ δεν ήταν η πολιτική μου. Δεν χρειάζεται να είμαι στην πολιτική μόνο και μόνο για να είμαι βουλευτής. Έχουμε υπέροχα νησιά εδώ στην Ελλάδα. Θα μπορούσα να πάω σε ένα ελληνικό νησί και να παίζω με την κιθάρα μου

Σταθερός στις απόψεις του για διενέργεια δημοψηφίσματος μετά το πέρας των βουλευτικών εκλογών εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο Reuters.Για τις κατηγορίες που δέχεται από πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ ότι με την κίνησή του αποδυναμώνει το κόμμα του πατέρα του, εκείνος απαντάει πως ήθελε να δημιουργήσει ένα κόμμα με αξίες και ταυτότητα, καθώς είχε το υπάρχον είχε εμπλακεί σε πελατειακές σχέσεις.

Για να συνεχίσει με νόημα: «Αυτό δεν είναι η πολιτική μου, ποτέ δεν ήταν η πολιτική μου. Δεν χρειάζεται να είμαι στην πολιτική για να είμαι βουλευτής. Έχουμε μεγάλα νησιά εδώ στην Ελλάδα. Θα μπορούσα να πάω σε ένα μακρινό νησί και να παίζω με την κιθάρα μου».


Λέει χαρακτηριστικά πως το νεότευκτο κόμμα του θα ήταν ανοιχτό σε μια συνεργασία με την Αριστερά, αρκεί να υπήρχε συμφωνία επί του δημοψηφίσματος. Το άρθρο αναφέρει πως ο Γιώργος Παπανδρέου ανήκει στην τρίτη γενιά μια επιφανούς δυναστείας και τώρα προσπαθεί να κάνει την επάνοδό του έπειτα από την εκπαραθύρωσή του από την πρωθυπουργία το 2011. Μόνο που δεν το κάνει με το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του, αλλά με ένα νέο κόμμα.

«Το κόμμα θεωρείται μπαλαντέρ στις εκλογές και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο μετεκλογικό τοπίο εάν και εφόσον καταφέρει να πιάσει το όριο του 3% και μπει στη βουλή», αναφέρει το Reuters.

Στόχος του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι να μετατοπίσει τη συζήτηση στην Ελλάδα από τη στενή εστίαση στο πρόγραμμα διάσωσης. «Θέλω να επαναφέρω στη συζήτηση τα βαθύτερα ζητήματα της χώρας που έχουν να κάνουν με τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε». Λέει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως ο Αντώνης Σαμαράς, ο συγκάτοικός του στις αρχές του 1970 στο Amherst College της Βοστώνης, παρέλειψε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ή να αποκρούσει τις πιέσεις των συμφερόντων. Αντίθετα, ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται πρόθυμος να συνομιλήσει κυβερνητικά με τον ΣΥΡΙΖΑ αν τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως ένα δημοψήφισμα.

«Εξαρτάται πλήρως από το τι ασπάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ», λέει στους δημοσιογράφους του Reuters, «Αν είναι σοβαροί για να κάνουν αλλαγές και μια ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους εταίρους έτσι ώστε να βγούμε από αυτή την ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο και να επιστρέψουμε στις αγορές δίχως μνημόνιο, τότε θα ήμουν ευτυχής να τους υποστηρίξω».

Πηγή: sofokleousin
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ