2015-01-21 14:48:07
Φωτογραφία για Σήμερα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Γιώργου Παπανδρέου...
Οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν το Κίνημα εκτός Βουλής, ωστόσο τα στελέχη αναφέρουν ότι το Κίνημα θα είναι το κόμμα που θα κάνει την έκπληξη στις εκλογές Στην τελική ευθεία βρίσκεται το Κίνημα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, κορυφώνοντας την προεκλογική εκστρατεία απόψε, με την κεντρική συγκέντρωση και ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου, στο Πεδίον του Άρεως, στις 6 το απόγευμα.

Οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν το Κίνημα εκτός Βουλής, ωστόσο τα στελέχη αναφέρουν ότι το Κίνημα θα είναι το κόμμα που θα κάνει την έκπληξη στις εκλογές.

Οι υποψήφιοι έκαναν εξόρμηση σε όλες τις περιοχές της χώρας, με την Αχαΐα και την Κρήτη να αποτελούν την ελπίδα και στήριγμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Χθες, από τα Ιωάννινα, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στο ελληνικό σχέδιο που, όπως είπε, θα βάλει τέλος στη λιτότητα και την ανασφάλεια, το οποίο θα φέρει την υπογραφή του λαού μέσα από τη διενέργεια δημοψηφίσματος.


Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι κάθε ψήφος στο «Κίνημα», είναι και ψήφος για ευρύτερες συναινέσεις, κυβερνητικές συνεργασίες με ξεκάθαρο, αδιαπραγμάτευτο προοδευτικό πλαίσιο και πρόσθεσε: «Η χώρα χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις με καθαρή πολιτική ταυτότητα. Όχι θολά νερά, για να μας αγαπάνε όλοι. Στο Κίνημά μας, ξέρουμε ποιοι είμαστε»

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας για το χρέος και το πρόγραμμα προσαρμογής, η λύση για να μπει οριστικό τέλος στη λιτότητα και την ανασφάλεια, «να βασίζεται σε ένα δικό μας ελληνικό σχέδιο, με βαθιές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία, και να έχει τη γνώμη και την απόφαση του ελληνικού λαού. Να έχει την υπογραφή του, μέσα από τη δημοκρατική διαδικασία ενός δημοψηφίσματος».

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέλυσε στους συγκεντρωμένους τους τρεις λόγους που ισχυροποιούν τη θέση για δημοψήφισμα:

«Πρώτον, γιατί είναι το πιο ουσιαστικό διαπραγματευτικό χαρτί οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης. Δεύτερον, γιατί θα εγγυάται ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα φέρει μέτρα και πολιτικές που αποτελούν νέα βάρη ή αποσταθεροποιούν τη χώρα. Και τρίτον, γιατί κανένα σχέδιο, κανένα πρόγραμμα, καμία λύση, όσο καλή κι αν είναι, δεν θα έχει πραγματική επιτυχία, αν ο ελληνικός λαός δεν την αισθανθεί δική του, ότι δεν του την επιβάλλει κανείς, ότι είναι δικό του σχέδιο, δική του απόφαση».

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών διερωτήθη: «Ακούσατε κανέναν άλλο να μιλάει για την ανάγκη να φτιάξουμε δικό μας ελληνικό σχέδιο με βαθιές αλλαγές σε κράτος και οικονομία; Ακούσατε κανέναν άλλο να λέει ότι πρέπει επιτέλους να εμπιστευτούμε τους πολίτες, την κρίση τους, με ένα δημοψήφισμα;», για ζητήσει στη συνέχεια από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρη θέση στο θέμα.

«Κανείς άλλος δεν μιλάει γι' αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα. Μόνο το Κίνημά μας. Σήμερα άκουσα ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ψέλλισε ότι μπορεί να πάνε σε δημοψήφισμα, αν είναι κυβέρνηση. Δηλαδή, τι μας λέει, ανάλογα με το συμφέρον τους; Ανάλογα με πολιτικές τακτικές; Πέστε μας ξεκάθαρα. Ναι ή όχι στο δημοψήφισμα; Μόνο έτσι θα κινητοποιηθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου σε έναν κοινό στόχο. Έναν κοινό σκοπό».

«Μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού. Ερχόμαστε, γιατί πιστεύουμε στην κρίση του λαού» συμπλήρωσε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ