2015-01-21 23:16:19
Φωτογραφία για «Εποικοδομητικός» ο πρώτος γύρος επαφών ΗΠΑ-Κούβας
Παραγωγικό και εποικοδομητικό χαρακτήρισαν τον διάλογο που είχαν στον... πρώτο γύρο επαφών μετά από 35 χρόνια αμερικανοί και κουβανοί αξιωματούχοι.

Πρώτο θέμα που συζήτησαν οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών σε επίπεδο υψηλόβαθμων αξιωματούχων ήταν το ζήτημα της μετανάστευσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα της αμερικανικής ηπείρου Άλεξ Λι έκανε λόγο για πνεύμα «συνεργασίας», την ώρα που η επικεφαλής της διεύθυνσης του ΥΠΕΞ της Κούβας που είναι αρμόδια για τις ΗΠΑ, η Χοσεφίνα Βιδάλ, χαρακτήρισε τις συνομιλίες «εποικοδομητικές», παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκαν χωρίς να επιτευχθεί οριστική συμφωνία.

Στην Αβάνα βρίσκεται και η υφυπουργός Εξωτερικών Ρομπέρτα Τζέικομπσον, η πρώτη υψηλόβαθμη Αμερικανίδα αξιωματούχος που επισκέπτεται την Κούβα εδώ και 35 χρόνια, προκειμένου να συμμετάσχει στον ιστορικό διάλογο μεταξύ των δύο χωρών.

«Δεξί χέρι» του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, αρμόδια για θέματα Λατινικής Αμερικής, η Τζέικομπσον θα τεθεί επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής στις συνομιλίες της Πέμπτης που θα επικεντρωθούν στην αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, όπως ανακοινώθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου έπειτα από μία αντιπαράθεση μισού και πλέον αιώνα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ