2015-01-22 00:57:08
Φωτογραφία για Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, Η ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο... ΜΙΤΣΕΛ!
Ο Τάσος Καραμάνος μίλησε στο "Sport24.gr" για τον Ατρόμητο και τη φετινή πορεία του, τον Σα Πίντο και τον Σπανό, τον Ολυμπιακό του Περέιρα, εγκωμίασε τον Μίτσελ και αποκάλυψε τα... ερυθρόλευκα αισθήματα του.

Αναλυτικά Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει μόνιμα στον Ασπρόπυργο. Αυτή είναι η πόλη του και δεν την αλλάζει με τίποτα, έστω και αν η καθημερινότητά του είναι στην Αθήνα. Ο ίδιος προτιμάει την ησυχία και δε μεγαλοπιάνεται.

Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, αν και ο ίδιος προτιμάει να κινείται ως περιφερειακός επιθετικός και εκεί έχει καθιερωθεί. Ένας παίκτης που έχει προδιαγραφές για να βελτιωθεί περαιτέρω και να κάνει το βήμα παραπάνω.

Τα δικαιώματά του ανήκουν στον αγαπημένο του Ολυμπιακό, τον οποίον υποστηρίζει και δεν το κρύβει, αλλά αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στον Ατρόμητο, την ομάδα που τον καθιέρωσε και τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό, παίζοντας σε υψηλό επίπεδο.


Ο Τάσος Καραμάνος, μίλησε και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα. Στον Ατρόμητο και στην φετινή πορεία του, στον εαυτό του και στον Ρικάρντο Σα Πίντο, στον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Σπανό, αλλά και στο φίλαθλο κοινό του Περιστερίου.

Βέβαια, δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για τον Ολυμπιακό, είπε την γνώμη του για το ξεκίνημα του Βίτορ Περέιρα, ενώ αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια για τον Μίτσελ, ο οποίος έχει εκφραστεί άκρως θετικά για τον ίδιο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

- Με δεδομένες τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας ήταν καλό που είχε την διακοπή για το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου; Θα παρουσιαστεί βελτιωμένη, δηλαδή στον επόμενο αγώνα;

Σίγουρα όταν μια ομάδα δεν έχει καλά αποτελέσματα, μια διακοπή της κάνει καλό, διότι μπορεί να ανασυνταχθεί, να ηρεμήσει και να κοιτάξει την συνέχεια με μεγαλύτερη ψυχραιμία. Χρειάζεται ηρεμία και σε μας και στο υπόλοιπο τιμ. Θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε στο ρυθμό μας, διότι βλέπουμε ότι στα δυο τελευταία ματς παίζουμε καλύτερη μπάλα, αλλά δεν ήρθαν τα αποτελέσματα. Ελπίζουμε από 'δω και πέρα να είναι καλύτερα

- Τι άλλαξε φέτος στον Ατρόμητο και η ομάδα δεν έχει πιάσει τα περσινά στάνταρ;

Πιστεύω ότι μας επηρέασε και ο γρήγορος αποκλεισμός από το Europa. Επίσης, η ομάδα αποδυναμώθηκε σε κάποιες καίριες θέσεις, ενώ υπήρξε και μια ξαφνική αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Βέβαια, η ευθύνη βαραίνει κυρίως εμάς τους παίκτες. Πρέπει να βάλουμε τον εγωισμό μας μπροστά και να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Εμείς οι ποδοσφαιριστές ευθυνόμαστε και θα βγάλουμε τον Ατρόμητο απ' αυτή την κατάσταση και θα τον οδηγήσουμε προς τα πάνω.

- Στο μυαλό σου έχει μείνει το ντεμπούτο στην Σούπερ Λίγκα ή το πρώτο γκολ σου στη Βέροια, την ημερομηνία του οποίου έκανες και τατουάζ;

Το ντεμπούτο μου δεν ξεχνιέται με τίποτα, αλλά με τη Βέροια είναι κάτι που θα το θυμάμαι για πάντα. Ήταν μια μπερδεμένη και δύσκολη κατάσταση τότε για διάφορους λόγους. Είχα χαρά μεγάλη γιατί πέτυχα το πρώτο μου γκολ σε επαγγελματική κατηγορία, όμως δεν το πανηγύρισα λόγω των όσων συνέβαιναν εκείνο το διάστημα. Ήταν όμως μια μοναδική στιγμή σε εκείνο το παιχνίδι, διότι ήταν λίγο περίεργα τα πράγματα στη ζωή μου.

- Σε ποια θέση σου αρέσει να αγωνίζεσαι;

Από μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός. Στον Ατρόμητο όμως παίζω κυρίως περιφερειακός επιθετικός, αλλά μπορώ να αγωνιστώ σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Μου αρέσει όμως η ελευθερία και να κινούμαι πίσω από τον σέντερ φορ.

Η σχέση σου με τον Ρικάρντο Σα Πίντο ποια είναι; Ταιριάζει η φιλοσοφία του με το αγωνιστικό σου στυλ; Πες μου την άποψη σου.

Ο κύριος Σα Πίντο ήταν ένας σπουδαίος παίκτης, έπαιζε στην επίθεση και έκανε σημαντική καριέρα. Επομένως, δουλεύει πολύ το επιθετικό κομμάτι και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα μας λέει και μας δείχνει στις προπονήσεις, ενώ προσπαθεί να τα μεταφέρει και στην άμυνα. Είναι επιθετικογενής, θέλει να είναι και η ομάδα έτσι και προσπαθεί να περάσει τα στοιχεία του. Μετά τις προπονήσεις, μένουμε οι επιθετικοί και δουλεύουμε πολύ στα τελειώματα των φάσεων και μας αρέσει πολύ.

Αν και μεγάλος δήμος το Περιστέρι, ο κόσμος δεν είναι όσος θα περιμένατε στα εντός έδρας παιχνίδια σας. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Τέσσερα χρόνια δεν μπόρεσα να μπω στην ιδιοσυγκρασία του κόσμου. Πράγματι, είναι ένας τεράστιος δήμος και δεν ξέρω τι φταίει, διότι εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Ίσως επηρέασαν και οι χαμένοι τελικοί, ώστε να φέρουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Ήταν και το ματς με τον Αστέρα που θα μπορούσαμε να νικήσουμε και πάμε στα προκριματικά του Champions League ή τα παιχνίδια με την Άλκμααρ στο Europa League. Σε μερικά ματς, παίζουμε μπροστά σε πολύ λίγο κόσμο, αλλά σίγουρα επηρεάζει και η Κρίση. Είναι δικαίωμα του κόσμου βέβαια το που θα δώσει τα χρήματά και όλοι βλέπουμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Πάντως, με βάση τις επιτυχίες μας και τα όσα έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια, αναλογικά θα μπορούσαμε να βλέπουμε στο γήπεδο περισσότερο κόσμο.

Ο Αστέρας Τρίπολης, που είναι στα ίδια επίπεδα με σας, έχει κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Τι λείπει σε σας για να τα καταφέρετε;

Πράγματι, κινούμαστε στα ίδια επίπεδα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Αστέρα για την φετινή του πορεία, διότι έχει μια πολύ καλή ομάδα, διαθέτει πολύ ποιοτικούς παίκτες και οι ομάδες κρίνονται από τη διάρκειά τους. Είναι θέμα χρόνου να έρθει και η υπέρβαση για μας. Θα έλεγα ότι ο Αστέρας ήταν λίγο πιο ικανός από εμάς τις κρίσιμες στιγμές. Είχε αυτό το... κλικ που πολλές φορές αυτό είναι που κάνει την διαφορά.

Ένα σχόλιο και για τον Γιώργο Σπανό, ο οποίος διατηρεί υγιή τον σύλλογο εδώ και χρόνια.

Είχα ακούσει πολλά καλά και εγκωμιαστικά λόγια γι' αυτόν πριν έρθω στον Ατρόμητο. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει τον σύλλογο και ό,τι κάνει, γίνεται από λατρεία για τον Ατρόμητο. Είναι ένας άνθρωπος προσιτός, ομιλητικός και δεν μπορεί να ζήσει μακριά από τον Ατρόμητο. Έχει πολλά καλά και αρετές ως άνθρωπος. Έχει μείνει όρθιος και παλεύει για την ομάδα, ακόμα και μετά τις περιπέτειες που είχε. Να μείνει πολλά χρόνια και πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ίδιο.

Είχες ήδη υπογράψει στον Ολυμπιακό, αλλά του έβαλες γκολ στον πρώτο γύρο. Πώς ήταν για σένα να σκοράρεις απέναντι στην ομάδα που ανήκουν τα δικαιώματά σου;

Το είχα σκεφτεί από πριν, διότι δεν το κρύβω ότι υποστηρίζω τον Ολυμπιακό. Δεν έχω πρόβλημα να το πω αυτό. Βέβαια, για μένα είναι πολύ ξεχωριστός και ο Ατρόμητος, διότι εδώ έχω ανδρωθεί ποδοσφαιρικά. Πραγματικά είναι περίεργο και συνάμα ευχάριστο να σκοράρεις απέναντι στην ομάδα που στηρίζεις, δείχνοντας τους έστω και στο ελάχιστο ότι έκαναν πολύ καλά που ασχολήθηκαν μαζί σου και περιμένω σε λίγους μήνες που θα επιστρέψω στην ομάδα να τους δικαιώσω. Βέβαια, δεν πανηγύρισα πολύ έντονα το γκολ που πέτυχα από σεβασμό στην ομάδα που έχει τα δικαιώματά μου.

Πώς βλέπεις τον Ολυμπιακό του Περέιρα ως τώρα και αν θα μπορούσες να παίξεις στα άκρα στο 4-3-3 του Πορτογάλου;

Είχα πάει στο γήπεδο και είδα από κοντά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Παρατήρησα πολλά κοινά και με τον Σα Πίντο. Μια συμπαγής ομάδα, λίγοι κενοί χώροι και ένα πιο αμυντικογενές σύνολο, το οποίο όμως έχει τους παίκτες εκείνους για να μπορέσει να παίξει επιθετικά και να σκοράρει. Είναι πολύ ωραίο και το σύστημα του νέου προπονητή. Εγώ, πιστεύω ότι μπορώ να προσαρμοστώ γρήγορα, όταν μου δοθεί η ευκαιρία στην ομάδα από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Μίτσελ είχε ερωτηθεί για τον πιο ταλαντούχο Έλληνα παίκτη και είχε πει ορθά-κοφτά εσένα. Έχεις εκφραστεί και εσύ με θετικά σχόλια γι' αυτόν.

Είναι κάτι το ξεχωριστό για μένα να λέει ένας τέτοιος άνθρωπος τόσα καλά λόγια για μένα, αν και δε με έχει προπονήσει ποτέ. Τον ευχαριστώ πολύ με όλη μου την καρδιά, τον εκτιμώ πολύ όπως πιστεύω και όλοι στην Ελλάδα. Λείπει από την χώρα μας ένας άνθρωπος όπως ο κύριος Μίτσελ. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε δουλέψει μαζί, μπορώ να πω ότι του χρωστάω αρκετά πράγματα.

Πότε θα σταματήσεις να μένεις στον Ασπρόπυργο;

(Γέλια) Αγαπάω πολύ την περιοχή μου. Εδώ μεγάλωσα, εδώ ζω, έχει ησυχία και δεν έχω σκεφτεί να φύγω, ούτε θα το κάνω στο μέλλον.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ