2015-01-22 16:12:11
Φωτογραφία για Για το 2016 μεταθέτουν την είσπραξη του «φόρου τηλεόρασης»
Τη μετάθεση της είσπραξης του ειδικού φόρου τηλεόρασης που επρόκειτο να εισπραχθεί από τις 20 Φεβρουαρίου του 2015, για το 2016 αποφάσισε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, οι φόροι αυτοί εισπράττονται κάθε μήνα από τα κανάλια αλλά, η γενική γραμματεας δημοσίων εσόδων Αικατερίνη Σαβαίδου, σκοπεύει, όπως αναφέρει εγκύκλιος που έχει στα χέρια της η εφημερίδα, να αποδοθούν στο δημόσιο το επόμενο έτος.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από έναν ειδικό φόρο στις διαφημίσεις που προβάλλονται στην τηλεόραση. Ο νόμος που ψηφίστηκε το 2010 ορίζει το φόρο σε ποσοστό 20% επί της αξίας της διαφήμισης. Όπως ορίζεται, τα κανάλια αφού εισπράξουν το φόρο θα πρέπει να τον αποδώσουν στις αρμόδιες ΔΟΥ ως τις 20 του επόμενου μηνός.

Η εφαρμογή του νόμου έπαιρνε διάφορες παρατάσεις μέχρι το 2014 οπότε και τελικά τέθηκε σε ισχύ από το 2015, καθώς η κυβέρνηση «δεν κατάφερε να ψηφίσει νέα παράταση».

Έτσι ο φόρος ισχύει κανονικά από την 1η του μηνός και τα κανάλια που τον εισπράττουν θα έπρεπε και να τον καταβάλουν. Η εγκύκλιος Σαβαίδου αντικαθιστά τις σχετικές παραγράφους που αφορούσαν τη «διαδικασία απόδοσης του ειδικού φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων», σύμφωνα με το δημοσίευμα που τιτλοφορείται "Επίδομα παπαγάλου".

Πηγή: lifo
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εθελοντική Αιμοδοσία στη ΣΠΖ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εθελοντική Αιμοδοσία στη ΣΠΖ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ