2015-01-22 18:52:54
Φωτογραφία για Λαγκάρντ: Χαιρετίζω τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, χαιρετίζει τα μέτρα που... εξήγγειλε σήμερα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Σε γραπτή δήλωσή της, η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε:

«Χαιρετίζουμε τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΚΤ και τα οποία θα ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό την πολιτική διευκόλυνσης που ασκεί. Η προγραμματισμένη επέκταση του ισολογισμού της ΕΚΤ θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους δανεισμού σε ολόκληρη την ευρωζώνη, στην αύξηση των πληθωριστικών προσδοκιών και στη μείωση του κινδύνου μιας παρατεταμένης περιόδου χαμηλού πληθωρισμού. Τα μέτρα αυτά θα αυξήσουν σε μεγάλο βαθμό τις προοπτικές πως η ΕΚΤ θα φέρει εις πέρας την αποστολή της για την σταθερότητα των τιμών».

Καταλήγοντας, η επικεφαλής του ΔΝΤ επισημαίνει ότι «εξακολουθεί να είναι ουσιώδες ότι η νομισματική πολιτική χαλάρωσης της ΕΚΤ θα υποστηριχθεί από ολοκληρωμένες και έγκαιρες ενέργειες πολιτικής σε άλλους τομείς, κυρίως διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της δυνητικής ανάπτυξης, αλλά και μέσω της διασφάλισης ευρείας πολιτικής στήριξης των πολιτικών διαχείρισης της ζήτησης». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ