2015-01-22 21:07:05
Φωτογραφία για Τσίπρας: Ζητάμε μια καθαρή αδιαμφισβήτητη εντολή
«Ζητάμε μια καθαρή εντολή. Πεντακάθαρη. Ανόθευτη. Αδιαμφισβήτητη» είπε ο... πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Ομόνοια.

«Ο κύβος ερρίφθη», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: Η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της ξανά, με περηφάνια, με σιγουριά, με αξιοπρέπεια. Ο λαός μας τη Κυριακή θα γράψει ιστορία. Ο φόβος τελείωσε. Η τελευταία ελπίδα του κ. Σαμαρά, ο φόβος, τελείωσε».

Αναφερόμενος στην εκλογική «μάχη» της Κυριακής ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «δε θα έχουμε απλά μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά όπως είπε «θα έχουμε έναν ιστορικό θρίαμβο του λαού μας, που θα νικήσει το φόβο και το πόνο, που θα τιμωρήσει τους τρομοκρατημένους τρομοκράτες του».

«Τη Κυριακή δεν αλλάζουμε απλά σελίδα. Αλλάζουμε εποχή. Και προχωράμε όλοι μαζί. Ότι κι αν ψηφίζαμε μέχρι χτες. Όλοι μαζί, γιατί λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηρίζοντας την πλατεία Ομονοίας «ιστορική και με συμβολικό όνομα» ο κ. Τσίπρας κάλεσε «τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε μία νέα εθνική ομόνοια, σε μία νέα κοινωνική συμμαχία».


«Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμη Ελλάδα στην Ευρώπη. Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ για τη Κοινωνική Σωτηρία, την αξιοπρέπεια, τη διεκδίκηση με ασφάλεια στην Ευρώπη», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Δε ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας. Για να αναπαράγουμε τον ανήθικο κομματισμό του παρελθόντος. Δεν επιθυμούμε να γυρίσουμε στο 2009. Γιατί το 2009 εμπεριείχε όλες τις αιτίες και τις παθογένειες που μας οδήγησαν στη κρίση. Αυτό το καθεστώς που γέρασε, σάπισε πια και διαλύει τις ζωές μας και την κοινωνία. Σε αυτό το καθεστώς εμείς δε θέλουμε να επιστρέψουμε. Με αυτό το καθεστώς εμείς θέλουμε να συγκρουστούμε».

«Δε μπορεί ο λαός να λεηλατείται και το πάρτι να συνεχίζεται. Από Δευτέρα τελειώνει το πάρτι και επιστρέφουμε στη νομιμότητα. Για όλους, χωρίς διακρίσεις, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Από Δευτέρα, όμως, τελειώνουμε και με την εθνική ταπείνωση. Με τις έξωθεν εντολές και με τη διακυβέρνηση της χώρας μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Κανείς δεν μπορεί να φοβίσει ή να εκβιάσει έναν λαό πληγωμένο, προδομένο, ταπεινωμένο. Γιατί τη Κυριακή δε μιλάνε οι δανειστές και οι εκπρόσωποί τους στην Ελλάδα. Τη Κυριακή μιλάει ο ελληνικός λαός. Και θα δώσει τη πιο καθαρή απάντηση. Μνημόνια τέλος, υποτέλεια τέλος, εκβιασμοί τέλος», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι από Δευτέρα αναλαμβάνουμε ένα δύσκολο έργο. Ο δρόμος που επιλέγουμε απαιτεί αποφασιστικότητα, πίστη και θέληση για μεγάλες συγκρούσεις. Απαιτεί πάνω από όλα: Καθαρά χέρια. Καθαρή απόφαση. Καθαρές θέσεις. Τα έχουμε και τα τρία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Γι' αυτό στεκόμαστε μπροστά σε όλους τους Έλληνες και ζητάμε και από αυτούς μια καθαρή εντολή. Πεντακάθαρη. Ανόθευτη. Αδιαμφισβήτητη».

«Ζητάμε μια πρώτη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως μια τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα. Και ζητάμε αυτή την ευκαιρία καθαρή για να έχουμε τη δύναμη απέναντι στο φθαρμένο σύστημα και στους αυτουργούς των μνημονίων», ανέφερε.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μία «μεγάλη μάχη που γίνεται τις τελευταίες μέρες, όχι για να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ» αλλά όπως είπε «για να να στερηθεί τη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.

«Και γίνεται ένας διαγκωνισμός για το ποιος θα καθίσει μαζί μας στο πιλοτήριο, προκειμένου να επιβάλει στο αεροσκάφος τα σχέδια πτήσης του Βερολίνου και των δανειστών.

Εμείς στο πιλοτήριο αντιπροσώπους των απόψεων της κ. Μέρκελ, δε πρόκειται να δεχθούμε. Καθαρά και ξάστερα. Δεν έχουμε σκοπό να συγκυβερνήσουμε παρέα με τους εντεταλμένους των μνημονίων. Παλαιότερους ή και νεότερους. Γιατί κάτι τέτοιο μόνο αστάθεια, μόνο ανωμαλία, και απογοήτευση θα προκαλούσε. Για αυτό και σας καλούμε να καθαρίσετε εσείς με τη ψήφο σας τους όρους για την επόμενη μέρα. Δώστε με τη ψήφο σας σταθερότητα. Δώστε μας τη δύναμη να απογειώσουμε την Ελλάδα. Δώστε στο ΣΥΡΙΖΑ και στην Ελλάδα αυτοδυναμία για να ξεκολλήσει από το χθες, της διαπλοκής, της υποτέλειας και των μνημονίων της καταστροφής».

Ο Αλλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε τα «πυρά» του προς τον Πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κύριος Σαμαράς και η ακροδεξιά παρέα του, επέλεξαν αυτές τις μέρες να δώσουν μια μάχη οπισθοφυλακών με τα πιο σκοτεινά όπλα. Ίσως τα μόνα που ταιριάζουν στη σκοτεινή τους πολιτική».

«Με τη μουτζούρα της μαύρης προπαγάνδας τους, όμως, μουτζουρώνουν ταυτόχρονα τη διεθνή θέση της χώρας. Μουτζουρώνουν τη δημοκρατία. Μουτζουρώνουν το αύριο. Δεν τους ενδιαφέρει. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να κρατηθούν στην εξουσία. Με μια διχαστική υπερπαραγωγή τρόμου.

Ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν δυσφήμισε τόσο τη χώρα του, τη δημοκρατία, και το λαό του, όσο ο κύριος Σαμαράς. Ποτέ πρωθυπουργός δεν κακοποίησε τόσο το αξίωμά του, συμπεριφερόμενος σαν περιφερόμενος πλασιέ του φόβου. Ποτέ πρωθυπουργός δεν αρνήθηκε τόσο επίμονα το δημόσιο διάλογο, προτιμώντας να κρύβεται στα σκοτάδια, στο μονόλογο και το μοντάζ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στην ακατάσχετη κινδυνολογία περί Grexit, απάντησαν οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Απάντησε ο ευρωπαϊκός τύπος. Απάντησαν οικονομολόγοι και ειδικοί με διεθνές κύρος. Στον διχαστικό και εμφυλιοπολεμικό, όμως, κήρυγμα του κου Σαμαρά, στον αντικομμουνισμό που ξεσήκωσε από τα μπαούλα με τη ναφθαλίνη, εμείς απαντάμε με κάλεσμα εθνικής και μαχητικής ομοψυχίας, με κάλεσμα μιας νέας εθνικής ευθύνης. Στο φόβο, εμείς απαντάμε με την ελπίδα. Και στην τρομοκρατία με το όραμα», πρόσθεσε.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι «το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα το αναγνώσουμε αυτούσιο την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, στις Προγραμματικές δηλώσεις της Νέας Κυβέρνησης».

«Δεσμευόμαστε όλοι, να μετατρέψουμε το όραμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης σε κυβερνητική πράξη. Κι έχουμε τη θέληση να το εφαρμόσουμε. Και θα το πράξουμε. Γιατί δεν έχουμε καμιά δέσμευση απέναντι στην ολιγαρχία, στο παλιό καθεστώς, στις μικρές και μεγάλες εξουσίες του χρήματος. Έχουμε δέσμευση μόνο απέναντι στον ελληνικό λαό. Και θα συγκρουστούμε αν χρειαστεί με μεγάλα συμφέροντα. Με κατεστημένες νοοτροπίες. Με τζάκια και κυκλώματα. Αλλά το πρόγραμμά μας, οι δεσμεύσεις μας απέναντί σας θα υλοποιηθούν.

Γιατί αυτή τη Κυριακή μας δίνετε εντολή διακυβέρνησης. Αυτή τη Κυριακή εσείς αποφασίζετε αν θέλετε τη συνέχεια των μνημονίων ή το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τις δεσμεύσεις του κου Σαμαρά προς την τρόικα ή τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κυρίαρχο ελληνικό λαό», συμπλήρωσε.

«Κάποιοι σας είπαν ότι είμαστε κίνδυνος για το μέλλον. Μην τους ακούτε. Είμαστε κίνδυνος για το δικό τους μέλλον. Κάποιοι σας είπαν ότι είμαστε κίνδυνος για την Ευρώπη. Μην τους ακούτε. Είμαστε η μεγάλη πρόκληση για την αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ευρώπη που αλλάζει.

Κάποιοι σας είπαν ότι φοβούνται για την Ελλάδα. Μην τους ακούτε. Για το μόνο που φοβούνται είναι για τον εαυτό τους. Για τα προνόμια της εξουσίας που χάνουνε.

Κάποιοι έφτιαξαν σποτ για να προπαγανδίσουν και να διαφημίσουν τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Μην τους πιστεύετε. Δε μπορούν να κρύψουν την επιθυμία τους. Θέλουν την Ελλάδα χρεοκοπημένη. Αλλά η μόνη χρεοκοπία που θα δούμε τους επόμενους μήνες, είναι η χρεοκοπία του κου Σαμαρά και της ακροδεξιάς του παρέας, που μας κυβερνούσε τόσα χρόνια με το φόβο. Και η μόνη ασφαλής πρόβλεψη για το μέλλον, είναι ότι το Φλεβάρη στη Νέα Δημοκρατία θα ψάχνουν για νέο αρχηγό», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Τους ευχόμαστε το καλύτερο, γιατί την επόμενη ημέρα, επιθυμούμε να έχουμε μια υγιή αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση που θα μας ασκεί κριτική, αλλά δε θα στέκεται εμπόδιο στην Εθνική προσπάθεια της σκληρής διαπραγμάτευσης για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το εθνικό θέμα του χρέους».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα από τη Δευτέρα παύει να είναι το πειραματόζωο της λιτότητας» και σημείωσε ότι «η Ελλάδα με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί με δύναμη, αποφασιστικότητα και με συμμαχίες στην Ευρώπη για το επαχθές και μη βιώσιμο χρέος».

Ανέφερε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει «Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Διάσκεψη και λύση ανάλογη με αυτήν που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953».

«Και η Γερμανική ηγεσία δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να αρνείται στους ευρωπαϊκούς λαούς, αυτό με το οποίο οι λαοί της Ευρώπης της έδωσαν απλόχερα, το 1953»., συνέχισε.

«Η Ελλάδα από Δευτέρα, θα αποκτήσει φωνή, αξιοπρέπεια, υπόσταση στην Ευρώπη. Η Ελλάδα με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα διεκδικήσει αποφασιστικά το ανεκπλήρωτο χρέος. Το κατοχικό δάνειος και τις πολεμικές αποζημιώσεις που η Γερμανία της οφείλει. Και που το διεθνές δίκαιο επιβάλλει να της αποδοθούν.

Θα ξαναγίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και ταυτόχρονα θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις με πρόσημο δημοκρατικό, προοδευτικό, ανθρωπιστικό. Μεταρρυθμίσεις που θα επαναφέρουν και θα ενισχύσουν το κοινωνικό κράτος.

Η Ελλάδα, τέλος, θα μπει σε ένα δρόμο εντελώς διαφορετικό από αυτόν που τα τελευταία χρόνια ακολούθησε. Θα σεβαστεί τις ευρωπαϊκές συνθήκες. Αλλά θα αποκαταστήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα εργασιακά δικαιώματα. Τη δημοκρατική τάξη. Όπως ακριβώς επιτάσσουν αυτές οι συνθήκες», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ