2015-01-22 21:36:58
Φωτογραφία για Η Μόσχα επιμένει στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της... παραδοσιακής μεγάλης συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα της ρωσικής διπλωματίας το 2014 μίλησε για το πώς βλέπουν στη Μόσχα τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, καθώς και άγγιξε άλλα επίκαιρα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία απέσπασε τη σύμφωνη γνώμη των μαχητών της λαϊκής επιστράτευσης να απομακρύνουν τα βαρέα όπλα στη γραμμή που προτείνει το Κίεβο, τώρα είναι η σειρά των ουκρανικών αρχών. Επίσης ανέφερε ότι η Μόσχα πήρε την προφορική απάντηση του Προέδρου της Ουκρανίας για την πρόταση του Βλαδίμιρ Πούτιν σχετικά με το σχέδιο της απομάκρυνσης των οπλισμών: "Αισθανθήκαμε ότι είναι έτοιμος να το συζητήσουμε, προβάλλει όμως ερωτήσεις τεχνικής φύσεως ".

Στη συνάντηση των επικεφαλής των ΥΠΕΞ σε "μορφή της Νορμανδίας " η Μόσχα θα μιλάει για την ανάγκη άμεσης διακοπής του πυρός στα νοτιοανατολικά της χώρας. Οι διπλωμάτες, όπως είπε ο Λαβρόφ, επίσης θα συζητήσουν τη γραμμή διαχωρισμού των δυνάμεων και τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Ουκρανία.


Μετά την απομάκρυνση των οπλισμών στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας θα χρειαστεί να αποκατασταθεί η πολιτική ζωή, μεταξύ άλλων μέσω της διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών. Η Ρωσία θα στηρίξει τη διαδικασία αυτή, δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο επικεφαλής του ρωσικού διπλωματικού οργάνου για άλλη μία φορά διέψευσε τις κατηγορίες ότι οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης δήθεν παίρνουν οπλισμό από τη Ρωσία και παραβαίνουν τις συμφωνίες που προβλέπονται στις συμφωνίες του Μινσκ.

Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με την ομιλία του Ομπάμα στο αμερικανικό Κογκρέσσο και με τα λόγια του Αμερικανού Προέδρου, ότι μετά την εισαγωγή των κυρώσεων η Ρωσία "βρίσκεται σε αποκλεισμό και η οικονομία της βρίσκεται σε οδυνηρή κατάσταση ", ο Ρώσος Υπουργός διαπίστωσε ότι η Αμερικανοί οδηγούνται προς την αντιμετώπιση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να κυριαρχούν στον κόσμο και όχι να είναι πρώτοι ανάμεσα στους ίσους, θεωρεί ο επικεφαλής του ρωσικού ΥΠΕΞ. Κατά τη γνώμη του, μια τέτοια στάση θα περάσει, επειδή "θα έρθει η αντίληψη ότι είναι αδύνατο να στηρίζουν επ’ αορίστου μια τέτοια στάση " και θα κυριαρχήσει η λογική της συνεργασίας, η λογική των συλλογικών ενεργειών που βασίζεται στην επεξεργασία κοινών προσεγγίσεων.

Έτσι, ο Λαβρόφ παρέθεσε το παράδειγμα ότι οι ΗΠΑ, μιλώντας για την απόπειρα κρατικού πραξικοπήματος στη Γάμπια, δήλωσαν ότι "αποδοκιμάζουν οποιαδήποτε προσπάθεια κατάληψης της εξουσίας με αντισυνταγματικό τρόπο ". "Για την Ουκρανία δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο, ειπώθηκε ότι "ο λαός εξεγέρθη κατά της μισητής κυβέρνησης ", τόνισε ο Λαβρόφ.

"Θα είναι ανέντιμο και ανάξιο να εφαρμόζουμε άλλα κριτήρια στην Γάμπια και άλλα σε όλους τους υπόλοιπους ", θεωρεί ο Υπουργός.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ