2015-01-23 13:33:09
Φωτογραφία για Η απόλυση-δολοφονία Ξηρού - Γιατί έγινε στόχος - Ηγέτης η Αγγελική
Στη δολοφονία του Χριστόδουλου Ξηρού θα προχωρούσαν τα προφυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» μετά το χτύπημα «Γοργοπόταμος» με μια τεράστια βόμβα 170 κιλών και την απόδραση μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης και ποινικών κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί για υποθέσεις εκβιασμών και απαγωγών.

Γιατί έγινε στόχος ο Ξηρός

Τα προφυλακισμένα μέλη των Πυρήνων χρέωναν στον Ξηρό τις αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας και στη ΔΟΥ Κορυδαλλού, μάλιστα στο πρώτο χτύπημα αν ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε εκραγεί θα σκότωνε τον διοικητή του Τμήματος και όποιον βρισκόταν μέσα στο γραφείο, μαζί του.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι σε αλληλογραφία του Ξηρού με τους Πυρήνες που κρατούνται στις Φυλακές Κορυδαλλού το πρώην μέλος της «17Ν» απολογείται για την αποτυχία και εξηγεί τους λογούς για τους οποίους δεν εξεράγησαν οι μηχανισμοί. Του απαντούν σε αυστηρό τόνο ότι είναι υπεύθυνος για την αποτυχία της επιχείρησης γιατί έκανε λάθος στην κατασκευή τους.


Η "απόλυση"

Στα γραπτά μηνύματα των μελών των Πυρήνων ο Ξηρός χαρακτηρίζεται ως προδότης και ότι του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία να καθαρίσει το όνομα του μετά τις αποκαλύψεις του για τις συλλήψεις της «17Ν» όμως απέτυχε και πλέον θα πρέπει να «απολυθεί».

Μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού τα μέλη των «Πυρήνων» με τη βοήθεια της 22χρονης Αγγελικής που ακόμα αναζητείται από τις διωκτικές αρχές,οργάνωσαν την απόλυση - δολοφονία του

Τα σχέδια ήρθαν στο φως μετά την έρευνα των αστυνομικών αρχών που αποκάλυψαν ότι τα μέλη των «Πυρήνων» είχαν στην κατοχή τους smartphones, tablets και laptop με τα οποία επικοινωνούσαν με τον έξω κόσμο. Με τα smartphones έγραφαν κρυπτογραφημένα μηνύματα τα οποία έδιναν στην Αγγελική σε κάρτες μνήμης. Δυο από αυτές βρέθηκαν στον Κορυδαλλό, ενώ μια ακόμα στη γιάφκα του Λουτρακίου.

Από την αποκρυπτογράφηση επιστολών που αντάλλασσαν μεταξύ τους τα έγκλειστα στον Κορυδαλλό μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», προκύπτει ότι η εμπιστοσύνη τους προς τον Χριστόδουλο Ξηρό, είχε κλονιστεί σοβαρά, χωρίς αυτός να ξέρει τίποτα, μετά τις αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις προς το αστυνομικό τμήμα Ιτέας και την ΔΟΥ Κορυδαλλού, με φακέλους-βόμβες, τις οποίες φέρεται ότι είχε κατασκευάσει ο Ξηρός, λίγο καιρό μετά την απόδρασή του από τις φυλακές.

Αγγελική: «Εύχομαι αυτό που κάνω να το ξέρετε ότι είναι δύσκολο να ανέχομαι αυτόν. Όταν τελειώσει η ιστορία θα του σπάσω το κεφάλι. Κάνω υπομονή να γίνει το σχέδιο. Τα υπομένω όλα για σας».

Πυρήνες: «Αυτό που κάνεις εσύ μέσα σε λίγους μήνες, άλλοι, άλλες φορές ήθελαν περισσότερο χρόνο και δεν τα κατάφερναν. Μπορείς μόνη σου να κάνεις τα πάντα. Θα μπορούσαμε να βρούμε δυο παιδιά και να τον κανονίσουμε και να τον πετάξουν μέσα σε ένα ρέμα. Υπομονή όμως μόλις τελειώσει η επιχείρηση και είμαστε ελεύθεροι θα απολυθεί».

Αγγελική: «Κάνω υπομονή για να είμαι δίπλα του και να συνεργάζομαι. Πόσο θα αντέξω;»

Πυρήνες: «Πρέπει να κάνουμε γρήγορα το σχέδιο γιατί αλλιώς μπορεί να τον πιάσουν τον βλάκα και όταν τον πάνε στην αντιτρομοκρατική θα μας “δώσει” όλους, όπως έκανε και με τη 17Ν. Είχε δίκιο ο Κουφοντίνας».

Μετά από μια αποτυχημένη βομβιστική επίθεση ένα μέλος των «Πυρήνων» έλεγε για τον Ξηρό: «Είναι βλάκας, χαζός. Μια τρύπα στο νερό έκανε πάλι. Θα τον σκίσω».

Τα μέλη των «Πυρήνων», σύμφωνα με το περιεχόμενο των επιστολών, επιρρίπτουν ευθύνες στον Ξηρό, αναφέροντας ότι τα εκρηκτικά δεν ήταν «ψημένα», τον αποκαλούν «προδότη» και κάνουν λόγο για «απόλυσή» του, αφού πρώτα τον χρησιμοποιούσαν για το σχέδιο της δικής τους απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, με την ανατίναξη του μαντρότοιχου με τεράστια ποσότητα εκρηκτικών.

Τις κάρτες μνήμης, κατά την Αστυνομία, μετέφερε η Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία, όπως τόνισε ο κ. αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης, φέρεται ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και αποτελούσε «τα μάτια, τα αυτιά και τον χειριστή όλων των σχεδίων της οργάνωσης», καθώς και τον συνδετικό κρίκο με τον Χριστόδουλο Ξηρό και τους ποινικούς συνεργάτες των «πυρήνων».

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε ότι η 22χρονη φαίνεται πως είχε σχέση - κλειδί και με την αποστολή των παγιδευμένων φακέλων στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας και στην ΔΟΥ Κορυδαλλού, στην προμήθεια των όπλων και εκρηκτικών αλλά και στο σχέδιο ανατίναξης του μαντρότοιχου των φυλακών με βόμβα - μαμούθ, η οποία θα περιείχε περίπου 170 κιλά εκρηκτικών.

Ο κ. Τσακνάκης τόνισε ότι η έκρηξη θα είχε σίγουρα θύματα και μεταξύ ανυποψίαστων πολιτών, που μένουν στις πολυκατοικίες κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 22χρονη Αγγελική είχε αντιδράσει μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά οι εντολές ήταν να προχωρήσει στις διαδικασίες.

Η άφαντη Αγγελική και οι δυο νέες συλλήψεις

Η αλληλογραφία της Αγγελικής Σπυροπούλου με τα μέλη των «Πυρήνων» δείχνουν ότι η νεαρή κοπέλα είχε επιτελικό ρόλο στις ενέργειες της νέας γενιάς των τρομοκρατών. Τώρα, οι έρευνες των αρχών εστιάζονται στον εντοπισμό και στη σύλληψη της Αγγελικής, καθώς και μιας ακόμα γυναίκας, γενετικό υλικό της οποίας εντοπίστηκε στην έρευνα στα δυο κρησφύγετα του Ξηρού.

Η 22χρονη "ηγέτης"

Η 22χρονη Αγγελική που στην αρχή ο ρόλος της θεωρήθηκε περιφερειακός, πλέον αναβαθμίζεται καθώς όπως φαίνεται από τα στοιχειά που εχει στα χεριά της η αντιτρομοκρατική ήταν η αρχή και το τέλος της οργάνωσης και όπως δηλώνει στο enikos.gr αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής «τίποτα δεν γινόταν εάν δεν το έλεγε η Αγγελική που έπαιρνε εντολές από τον Κορυδαλλό».

Έφτιαχναν βόμβες στον Κορυδαλλό;

Όσο ακραίο και αν φαίνεται, η αντιτρομοκρατική εξετάζει το σενάριο οι δεκάδες βόμβες που εντοπίστηκαν στη γιάφκα του Λουτρακίου, να κατασκευάστηκαν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αυτό το ακραίο σενάριο βασίζεται στον εντοπισμό γενετικού υλικό του Bolano Damiano σε καπάκι τάπερ, που περιείχε πρώτη ύλη για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Επίσης βρέθηκε γενετικό υλικό του Τσάκαλου Χρήστου, σε ταινία πλαστικού δοχείου τάπερ, που περιείχε πρώτη ύλη για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο βέβαια οι βόμβες να φτιάχτηκαν στο Λουτράκι από την Αγγελική.

Η διαφυγή μετά τον "Γοργοπόταμο"

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία τα μέλη των Πυρήνων μετά την απόδραση θα είχαν υπό την προστασία τους την Αγγελική και θα έστρεφαν τους ποινικούς κρατούμενους στην αστυνομία ώστε να καταφέρουν να διαφύγουν και να φτάσουν στην αποθήκη του Ασπροπύργου και από εκεί στη γιάφκα του Λουτρακίου.

Το πάντρεμα ποινικών-τρομοκρατών

Στις φυλακές Κορυδαλλού αναπτύχτηκε τα τελευταία χρόνια μια στενή σχέση ανάμεσα στους βαρόνους του οργανωμένου εγκλήματος και των μελών που κατηγορούνται για τρομοκρατικές οργανώσεις. Ένα ακόμη στοιχείο που αποδεικνύει αυτό το πάντρεμα είναι η τελευταία σύλληψη της αντιτρομοκρατικής, ο 29χρονος Αλβανός που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο άτομο είχε στρατολογηθεί από έναν συμπατριώτη ισοβίτη, για δολοφονίες, ο όποιος είναι και αυτός κρατούμενος στον Κορυδαλλό.

Πηγή: enikos
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ