2015-01-23 13:32:44
Φωτογραφία για Πόλεμος Μελισσανίδη - ΣΥΡΙΖΑ: Αγωγή 500.000 ευρώ κατά του διευθυντή της Αυγής!
Αγωγή κατά του διευθυντή της εφημερίδας Αυγή και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ο επιχειρηματίας και αφεντικό της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης...

Zητά αποζημίωση 500.000 ευρώ για όσα είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό σταθμό για τον βομβαρδισμό πλοίου της εταιρείας του σε λιμάνι της Λιβύης.

Ο κ. Φίλης, σε εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου στον τηλεοπτικό σταθμό Star αναφερόμενος στην είδηση για τον βομβαρδισμό πλοίου ελληνικών συμφερόντων στη Λιβύη είχε υποστηρίξει ότι υπήρξε σκόπιμη απόκρυψη του ονόματος του ιδιοκτήτη του πλοίου, κατονομάζοντας τον κ. Μελισσανίδη αναφερόμενος παράλληλα σε λαθρεμπόριο καυσίμων και χαρακτηρίζοντάς τον ευνοούμενο του Σαμαρά και διαπλεκόμενο.

Ο κ. Μελισσανίδης ο οποίος έκανε γνωστή την κατάθεση της αγωγής μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook έχει αυτή τη στιγμή άλλα δύο ανοικτά μέτωπα με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αυγή. Το πρώτο αφορά στην ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και το δεύτερο στην εκφρασμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ να επανεξετάσει την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ που δόθηκε σε κοινοπραξία στην οποία μετέχει ο γιος του κ. Μελισσανίδη, Γιώργος.


Η απάντηση του Νίκου Φίλη

«Ο Μελισσανίδης μου ζητά 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη! Αφορμή για την αγωγή ήταν τα όσα κατήγγειλα στην εκπομπή "Ενικός" του Ν. Χατζηνικολάου (STAR, 5/1/2015). Αφορμή για τις καταγγελίες υπήρξε η επίμονη αποσιώπηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών του ονόματος του εφοπλιστή Μελισσανίδη, ιδιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου, το οποίο εβλήθη από τις λιβυκές αρχές (στις 4/1/2015) διότι εθεωρήθη ύποπτο για παράνομες ενέργειες ενώ βρισκόταν στο λιμάνι Ντέρνα.

Τότε, είχα επικαλεστεί τα μέχρι εκείνη τη στιγμή στοιχεία των ξένων πρακτορείων που έδιναν την εικόνα παράνομου εμπορίου πετρελαίου. Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα, που οδήγησαν, μάλιστα, στον θάνατο δύο ναυτικών, μίλησα για τις τεχνικές μεγαλοφοροδιαφυγής που εφαρμόζουν εταιρείες πετρελαιοειδών με τη γνωστή "τριγωνική συναλλαγή". Στην αγωγή του, ο γνωστός φίλος του πρωθυπουργού και επιχειρηματίας, διαμαρτύρεται γιατί τον αποκάλεσα "ευνοούμενο του Σαμαρά" και "διαπλεκόμενο".

Ο Μελισσανίδης, ως το αφεντικό της ΑΕΚ, επί ημέρες έχει υποκινήσει επίθεση εναντίον μου αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το γνωστό θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Τώρα, προχωρεί σε αγωγή, η οποία, πολύ περισσότερο σε προεκλογική περίοδο ασκούμενη εναντίον υποψηφίου βουλευτή κόμματος εξυπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες και συνιστά προκαταρκτικά πυρά εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η αγωγή θα συζητηθεί στις 30 Απριλίου». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ