2015-01-23 14:43:10
Φωτογραφία για ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Το αποτέλεσμα έχει κριθεί...Aυτό είναι το κόμμα που αναλαμβάνει από Δευτέρα!
Το εκλογικό αποτέλεσμα έχει κριθεί Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου κάνει κυβέρνηση και μία νέα σελίδα ανοίγει για την Ελλάδα –ίσως και για την Ευρώπη.

Για πρώτη φορά η Αριστερά παίρνει στα χέρια της τις τύχες της χώρας και έμπρακτα τώρα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι μόνο για το ρόλο της αντιπολίτευσης, αλλά μπορεί να διαχειριστεί την εξουσία για να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα εκατομμυρίων ελλήνων «της κάτω γειτονιάς».

Πίσω από αυτό, όμως, το κορυφαίο πολιτικό γεγονός, υπάρχει κάτι άλλο το ίδιο κορυφαίο, μεγαλειώδες και μοναδικό. Ο ελληνικός λαός μέσα από τις οδύνες των τελευταίων ετών απέκτησε μία ιδιαίτερη ωριμότητα, μία ιδιαίτερη γνώση και σοφία. Έμαθε ψύχραιμα να ζει τα γεγονότα και τις εξελίξεις και να ξεχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα.

Γι' αυτό και δεν φοβήθηκε από το τσουνάμι της τρομοκράτησής του, τις απειλές για το μέλλον του, την απόλυτη καταστροφολογία και τρομολαγνεία που εξαπολύθηκε εναντίον του, μόλις άρχισε η προεκλογική περίοδος από τη Νέα Δημοκρατία και κάποια γνωστά κέντρα αποφάσεων σε Βερολίνο και Βρυξέλλες.


Τώρα πια, που όλα έχουν κριθεί, μπορούμε να πούμε ότι ο ελληνικός λαός νίκησε το φόβο σε αυτές τις εκλογές. Η ελπίδα νίκησε το φόβο. Μας είπαν για grexit, για κατάρρευση των τραπεζών μας, για επιστροφή στη δραχμή, ακόμα και για έξοδο από την Ε.Ε, αν δεν ψηφίσουμε ΝΔ –δηλαδή αν δεν ψηφίσουμε Μέρκελ και Σόιμπλε.

Η επιλογή του τρόμου, σαν κύριο συστατικό της προεκλογικής καμπάνιας του Σαμαρά, απέτυχε παταγωδώς.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε την ελπίδα, λέγοντάς μας ότι δεν πάει άλλο αυτή η ελληνική τραγωδία, ότι θα πάει να παλέψει χωρίς να μας ρίξει στην κόλαση με έξοδο από την ευρωζώνη, αλλά δεν θα επιτρέψει να είναι η Ελλάδα ο μόνιμος καρπαζοεισπράκτορας των δανειστών μας.

Και είναι απόλυτα αναμενόμενο, ένας λαός που δεν έχει τίποτα πια να χάσει, να μην φοβάται τις απειλές και τον τρόμο και να αγκαλιάζει την ελπίδα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ