2015-01-23 18:29:19
Φωτογραφία για Δείτε τι θα κάνει ιταλικό συγκρότημα άμα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές [video]
Μετά το τέλος της χθεσινής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια και έπειτα από τη... λήξη της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, από τα ηχεία που είχαν στηθεί ακούστηκε το τραγούδι των παρτιζάνων «Bella ciao».

Στο ρυθμό του παρασύρθηκαν πολλοί υποστηρικτές του κόμματος που παραβρέθηκαν για να ακούσουν τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τραγουδώντας και χειροκροτώντας. Ανάμεσά τους, μάλιστα, ήταν και πολλοί Ιταλοί και Ισπανοί «φίλοι» του κόμματος.

Το ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι που γέμισε με ενθουσιασμό στελέχη και ψηφοφόρους ήταν διασκευή από το γνωστό συγκρότημα Modena City Ramblers, εκπρόσωπος των οποίων δήλωσε πως αν κερδίσει το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα το μεταφράσει στα ελληνικά.

«Είμαστε συγκινημένοι από τον ενθουσιασμό που προκαλεί το Bella ciao ακόμα και εκτός Ιταλίας. Είναι το τραγούδι που φέρει αξίες πολύ ισχυρές και ειλικρινείς. Αν ο Τσίπρας νικήσει, θα το τραγουδήσουμε στα ελληνικά», δήλωσε σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα μέλος του συγκροτήματος.

Την αγάπη του στο συγκεκριμένο τραγούδι, πάντως, είχε δείξει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Μπολόνια τον περασμένο Μάιο, όπου είχε μιλήσει στην κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα».
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ