2015-01-24 11:06:43
Φωτογραφία για Kέρι σε Aναστασιάδη: Eργαζόμαστε για επανέναρξη συνoμιλιών
Οι ΗΠΑ εργάζονται προς την κατεύθυνση δημιουργίας συνθηκών που θα καταστήσουν εφικτή την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών στο κυπριακό, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικό Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ στο Νταβός της Ελβετίας, στα πλαίσια του 45ου Συνεδρίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, με έμφαση στις τουρκικές παραβιάσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Κέρι για την απόφαση του να αναστείλει τη συμμετοχή του στις συνομιλίες για το Κυπριακό, υπό το παρόν καθεστώς εκβιασμών και απειλών από πλευράς Τουρκίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης.


Ο Τζον Κέρι, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, επανέλαβε τη θέση της χώρας του για το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, να αξιοποιεί και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης.

«Επεσήμανε εξάλλου ότι οι ΗΠΑ εργάζονται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας εκείνων των συνθηκών που θα καταστήσουν εφικτή την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών για το Κυπριακό», καταλήγει ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως πληροφορείται το SigmaLive, αυτό που οι ΗΠΑ προτίθενται να πράξουν, είναι την συνέχιση της παρασκηνιακής δράσης με αποδέκτη την Τουρκία, με στόχο να αρθούν οι λόγοι που οδήγησαν τον Πρόεδρο να αναστείλει τη συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις.

Σημερινή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ