2015-01-25 09:51:48
Φωτογραφία για Πάτρα: Λείπουν άτομα από τις εφορευτικές επιτροπές στα περισσότερα εκλογικά τμήματα
Τραγελαφικές καταστάσεις σε εκλογικά τμήματα ανα την Πάτρα. Σε κάποια βρέθηκαν μόνο δύο άτομα. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος και ένα μέλος εφορευτικής επιτροπής βρέθηκαν και στο 369 εκλ. τμήμα στην περιοχή της Αγυιάς.

Οι ίδιοι μας είπαν πως έχουν επικοινωνήσει με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και άκουσαν κάθε δικαιολογία. Για αρρώστιες για παιδιά που πρέπει κάποιος να κρατήσει κλπ.

Πάντως, οταν η κίνηση αυξηθεί προς την κάλπη θα επικοινωνήσουν εκ νέου όπως μας είπαν με τα μέλη της εφορευτικής που δεν εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί.

Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής κάθε τμήματος είναι 4 τακτικά και 4 αναπληρωματικά.Όσα από τα τακτικά μέλη κωλύονται αναπληρώνονται από τα αναπληρωματικά.

Εάν η αναπλήρωση είναι αδύνατη για τους ίδιους λόγους, η εκλογή διεξάγεται μόνο από τα παρόντα μέλη της εφο­ρευτικής επιτροπής, καθώς και από μόνο τον πρόεδρό της, αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής.


Φυσικά στην περίπτωση αυτή ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει το δικαίωμα να κρατήσει ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής οποιοδήποτε ψηφοφόρο που είναι εγεγραμμένος στον εκλογικό κατάλογο του τμήματος του.

Επίσης έχει δικαίωμα να δώσει εντολή στην Αστυνομία να πάει στα σπίτια των μελών της εφορευτικής επιτροπής και να τα αναζητήσει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από ποινές.Πρακτικά οι περισσότεροι δικαστικοί αντιπρόσωποι διενεργούν την διαδικασία των εκλογών με όσα μέλη της εφορευτικής έχουν στην διάθεσή τους.

Γιάννης Πομώνης-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ