2015-01-25 21:13:06
Φωτογραφία για Ιαπωνία: Αυθεντικό το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του ομήρου
«Εξωφρενική και ανεπίτρεπτη» χαρακτήρισε τη δολοφονία του Ιάπωνα ομήρου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και ζήτησε εκ νέου την απελευθέρωση του δεύτερου Ιάπωνα που κρατείται όμηρος.

Ο Σίνζο Άμπε επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του βίντεο που δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του δολοφονημένου ομήρου, Αρούνα Γιουκάουα. Η Ιαπωνία δεν θα ενδώσει στους τρομοκράτες, τόνισε.

«Εξετάσαμε αυτές τις εικόνες και οι αναλύσεις συνεχίζοντας προσεκτικά, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε παρά να πούμε ότι η αξιοπιστία τους είναι μεγάλη», δήλωσε ο Άμπε στη δημόσια ιαπωνική τηλεόραση NHK, επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με την αυθεντικότητα του βίντεο που δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές.

Και το αμερικανικό κέντρο SITE που ειδικεύεται στις on-line παρακολουθήσεις των τζιχαντιστών είχε αναφέρει νωρίτερα ότι θεωρεί αυθεντικό το ηχογραφημένο βίντεο και την «στοπ καρέ» εικόνα με τον αποκεφαλισμένο του Ιάπωνα ομήρου «λόγω της εκτεταμένης έρευνας και της γνώσης των υποδομών του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ομάδων τζιχαντιστών στο διαδίκτυο».


Την «βάρβαρη δολοφονία» του Ιάπωνα ομήρου καταδίκασε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ζητώντας την «άμεση» απελευθέρωση του δεύτερου Ιάπωνα που είναι στα χέρια των ισλαμιστών.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδικάζει απερίφραστα τη βάρβαρη δολοφονία του Αρούνα Γιουκάουα, από τους τρομοκράτες», αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ηλύσια Πεδία. «Απευθύνουμε έκκληση για την άμεση απελευθέρωση του δημοσιογράφου που είναι επίσης όμηρος», συμπληρώνεται.

Ο Ολάντ εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του προς την κυβέρνηση, τον λαό της Ιαπωνίας και την οικογένεια του θύματος, ενώ «χαιρετίζει την αποφασιστική δέσμευση της Ιαπωνίας στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και τον ενεργό ρόλο της στην προώθηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή», αναφέρει η ανακοίνωση της Γαλλικής προεδρίας.

Η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν ήδη καταδικάσει την εκτέλεση και απαίτησαν την απελευθέρωση του δεύτερου Ιάπωνα που βρίσκεται όμηρος.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ