2015-01-26 13:51:57
Φωτογραφία για JP Morgan: 3+1 λόγοι που ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί
Την πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί τελικά να συμβιβαστεί εκφράζει η JP Morgan μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή Σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο, η πίεση στις διαπραγματεύσεις και στην Ελλάδα θα προέλθει από τέσσερις πλευρές.

Πρώτον, από τον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό τομέα της Ευρώπης, ο οποίος θα δεχτεί μεγάλη πίεση σε περίπτωση αδιεξόδου. Μάλιστα, η πίεση αυτή δεν θα κατανεμηθεί ισομερώς και η Ελλάδα θα δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα, τονίζει η JP Morgan.

Δεύτερον, από την αποπληρωμή του χρέους. "Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει 8,5 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ κι άλλα 6,7 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο" εξηγεί.

Τρίτον, από την ανάγκη των ελληνικών τραπεζών να έχουν συνεχή πρόσβαση στα κεφάλαια της ΕΚΤ, κάτι που για να γίνει η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση από την τρόικα και να συμφωνήσει στην πιστοληπτική γραμμή στήριξης, όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι.

Και τέταρτον, από την επιθυμία της Ελλάδας να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι για να γίνει αυτό πρέπει η χώρα να είναι σε πρόγραμμα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ