2015-01-28 08:34:58
Φωτογραφία για Ελενα Κουντουρά: Από την πασαρέλα στο υπουργείο Τουρισμού! [photos]
Την πρώτη φορά που συγκέντρωσε τα βλέμματα, ήταν χάρη στο ταλέντο της στο στίβο και το άλμα σε ύψος... Από τότε όμως, η Ελενα Κουντουρά έκανε αρκετά άλματα στην καριέρα της. Από τον αθλητισμό στο μόντελινγκ, από εκεί στη διεύθυνση περιοδικών και στη συνέχεια στην πολιτική.

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού της νέας κυβέρνησης, έκανε το όνομά της γνωστό πολύ πριν ασχοληθεί με την πολιτική. Αρχικά, ήταν στο χώρο του αθλητισμού. Τότε που σημείωνε πανελλήνια ρεκόρ στο άλμα σε ύψος και τα 100 μ. εμπόδια, ενώ υπήρξε και μέλος της εθνικής ομάδας σε διεθνείς διοργανώσεις.

Η αγάπη για τον αθλητισμό οδήγησε την κόρη του αξιωματικού του Στρατού, Αλέξανδρου Κουντουρά, στη Γυμναστική Ακαδημία. Εκείνη την εποχή αποφάσισε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ για να εξασφαλίζει το... χαρτζιλίκι της. Δεν ήξερε όμως ότι την ίδια στιγμή έκανε το πρώτο βήμα για μία μακρά καριέρα. Το ύψος της και τα αρχαιοελληνικά χαρακτηριστικά του προσώπου της την έκαναν γρήγορα να ξεχωρίσει.


Για περίπου 15 χρόνια, η Ελενα Κουντουρά υπήρξε σημείο αναφοράς στο χώρο της μόδας. Ηταν ίσως η πρώτη Ελληνίδα που δίπλα στο όνομά της έβαλε τον τίτλο super model και υπήρξε η μούσα ανθρώπων του χώρου όπως ο Σερζ Λουτέν- φωτογράφος, σκηνοθέτης και αρωματοποιός- ενώ για αρκετά χρόνια ο Τζιάνι Βερσάτσε και ο Τζον Γκαλιάνο την ήθελαν οπωσδήποτε στις δικές τους επιδείξεις μόδας.

Εχοντας ως έδρα το Παρίσι, ταξίδευε σε όλο τον κόσμο για φωτογραφήσεις και επιδείξεις και εργαζόταν ατελείωτες ώρες. Εμαθε να μιλά άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά, ενώ ήταν στην παρέα των πιο γνωστών ανθρώπων της μόδας.

Χαρακτηριστικό είναι πως το 1990 την συμπεριέλαβαν ανάμεσα στα 10 καλύτερα μοντέλα του κόσμου, ενώ το συμβόλαιό της με την εταιρεία Shiseido είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια από ό,τι με οποιαδήποτε άλλη και ήταν το πρόσωπό της εκείνο που κοσμούσε τις παγκόσμιες καμπάνιες της.

Ανάμεσα στις εκατοντάδες φωτογραφήσεις της και τα εξώφυλλα που έχει κάνει για ξένα περιοδικά, ίσως από τις πιο χαρακτηριστικές ήταν όταν πόζαρε ως Οντρεϊ Χεπμπορν.

Το 1997 αποφάσισε πως ήταν η ώρα για ένα νέο άλμα. Επέστρεψε στην Ελλάδα και ήταν διευθύντρια σε γυναικεία περιοδικά, μέχρι το 2004. Τότε ήταν η στιγμή που έκανε την επόμενη κίνηση και πέρασε στο «στίβο» της πολιτικής.

Στις εκλογές του 2004, εξελέγη βουλευτής Α' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το 2007 και το 2009 ήταν πρώτη επιλαχούσα. Το Νοέμβριο του 2011 επανήλθε στη Βουλή, όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα για να υπουργοποιηθεί στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου.

Το Φεβρουάριο του 2012 καταψήφισε το «Μνημόνιο 2» παραβαίνοντας τη γραμμή του κόμματος και ο Αντώνης Σαμαράς τη διέγραψε από τη Νέα Δημοκρατία.

Στις διπλές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ενώ το 2014 ανέλαβε και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ