2015-01-28 13:32:23
Φωτογραφία για Π. Καμμένος: Ξανά ελληνική αμυντική βιομηχανία, άμεσος καθορισμός ΑΟΖ και νέοι σύμμαχοι
ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο το δικό σας για τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, της ασφάλειας. Σε μία εποχή κρίσεως θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διατηρήσουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων με αυτά που μπορεί να παρέχει η Πολιτεία».

Την παραπάνω διαβεβαίωση έδωσε ο νέος υπουργός Εθνικής άμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, Π. Καμμένος, παραλαμβάνοντας το υπουργείο από τον προκάτοχό του, Ν. Δένδια. Αφού πρώτα ο κ. Καμμμένος εξέφρασε τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης για την απώλεια των δύο πιλότων, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

Θέλω να ζητήσω συγνώμη σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την οικονομική επίθεση που έχουν δεχθεί από την μεριά της Πολιτείας και την αγνόηση, θα μπορούσα να πω, της εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων, όπως αυτή του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αποτελεί πρώτο μέλημα της πολιτικής ηγεσίας η αποκατάσταση αυτής της αδικίας». Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να υπάρξουν εκείνοι οι οικονομικοί πόροι που θα βοηθήσουν να συνεχίσουν το έργο τους οι Ένοπλες Δυνάμεις με νέα εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και παράλληλα με συντήρηση των υφισταμένων.


Σκοπός μας είναι η επανεργοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Η επανεργοποίηση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, προκειμένου όχι μόνο να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά παράλληλα να επανέλθει η αμυντική βιομηχανία σαν μία δυνατή εξαγωγική δύναμη που θα βοηθήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σεβόμενοι τη Συμμαχία θα προχωρήσουμε τις υπογεγραμμένες συμβάσεις, θα προχωρήσουμε και στη συνεργασία στο νέο γεωπολιτικό χάρτη που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή, αντιμετωπίζοντας πέραν των γνωστών κινδύνων και απειλών, που πολύ καλά αντιμετωπίζουν μέχρι τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις, και τις νέες απειλές που προκύπτουν πλέον από την κατάσταση που διαμορφώνεται ιδιαίτερα στην Μέση Ανατολή και εξαπλώνεται γρήγορα προς την περιοχή του Καυκάσου αλλά και της Κεντρικής Ασίας. Οι απειλές αυτές αποτελούν στρατιωτική απειλή.

Θεωρούμε, λοιπόν, αναγκαίο να επανεξετάσουμε μαζί σας αυτές τις νέες απειλές, να προχωρήσουμε σε νέες συνεργασίες που θα θωρακίσουν τη χώρα και θα δώσουν την δυνατότητα άμεσα στον καθορισμό της ΑΟΖ και στην εξασφάλιση των συνθηκών εκείνων προκειμένου η χώρα να μπορεί να εκμεταλλευτεί ιδιαίτερα τον υποθαλάσσιο ορυκτό της πλούτο.

Θα συνεχίσουμε τις καλές σχέσεις και θα βελτιώσουμε τις σχέσεις αυτές και με άλλες σύμμαχες χώρες εκτός ΝΑΤΟ, προκειμένου να εξασφαλίσουμε εκείνα τα προγράμματα τα οποία έχουν διακοπεί μετά την επιβολή εμπάργκο εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Και αυτό αφορά τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Κύπρο».
eklogika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ