2015-01-31 08:25:31
Φωτογραφία για Ατυχές γεγονός η απόφαση για επέκταση των κυρώσεων, λέει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλαντίμιρ Τσιζόφ
Η απόφαση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ που εγκρίθηκε την Πέμπτη, θέτει σε νέα δοκιμασία τις εταιρικές σχέσεις με τη Ρωσία, δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζόφ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα ατυχές γεγονός. 

Στο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την Ουκρανία, ψηφίστηκε απόφαση για επέκταση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας από το Μάρτιο έως το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Επέκταση των κυρώσεων έως τον Σεπτέμβριο αναμένεται να αποφασίσουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε

"Η πρόσκληση για την υλοποίηση των συμφωνιών του Μινσκ έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες από την ουκρανική πρωτεύουσα, ότι οι συμφωνίες αυτές δεν τηρούνται πλέον, και είναι απαραίτητο να αναζητήσουν κάποια άλλη μορφή. Όμως, ενώ πραγματοποιούνται αυτές οι συνομιλίες, συνεχίζουν οι βομβαρδισμοί των κατοικημένων περιοχών του Ντονιέτσκ, Λουγκάνσκ, Γκόρλοβκα. Για την κατάσταση των κατοίκων της Γκόρλοβκα, παραδείγματος χάριν - ούτε μία λέξη", τόνισε ο Τσιζόφ.


Ο Τσιζόφ είπε επίσης, ότι η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, συνοψίζοντας τα συμφωνηθέντα στη συνάντηση, σημείωσε τρία σημεία για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης στην Ανατολική Ουκρανία.

 «Δυστυχώς, και τα τρία είναι λάθος. Το πρώτο είναι η επέκταση των κυρώσεων μέχρι το Σεπτέμβριο. Το δεύτερο είναι η προετοιμασία μίας λίστας προς έγκριση στην επόμενη σύνοδο του Συμβουλίου στις 9 Φεβρουαρίου, και από το πλαίσιο μπορούμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για λίστα προσωπικοτήτων. Και το τρίτο είναι η έναρξη των προπαρασκευαστικών εργασιών για πιθανές δράσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί ηεφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ. Αυτό μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε, για παράδειγμα από αυτό που περιμένει η Ρωσία από την Ε.Ε (δηλαδή, να επηρεάσει τις αρχές του Κιέβου), μέχρι και νέα πακέτα κυρώσεων κυρώσεων», κατέληξε ο. Τσιζόφ.
RIA Novosti
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ