2015-02-03 08:50:21
Φωτογραφία για ΡΟΜΠΕΡΤΟ, ΤΣΟΡΙ ΚΑΙ... ΘΡΥΛΙΚΗ Κ15 ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ! (PHOTOS)
Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο, ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ και η Κ15 του Θρύλου έδωσαν «ερυθρόλευκη» απόχρωση στα βραβεία ΠΣΑΠ.

Για ακόμα μία χρονιά δόθηκαν τα βραβεία ΠΣΑΠ στο μουσείο Μπενάκη και για ακόμα μία... σεζόν είχαν «ερυθρόλευκο» χρώμα!

Ο Ρομπέρτο αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας της χρονιάς, ενώ ήταν και στην κορυφαία ενδεκάδα της Super League. Κατά την παραλαβή του πρώτου βραβείου, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με ψήφισαν για το βραβείο αυτό, θέλω να το μοιραστώ με τους συμπαίκτες μου, με όλους όσους με βοήθησαν για να βρίσκομαι σήμερα εδώ, τον πρώην προπονητή μου κ. Μίτσελ, που με στήριξε από την αρχή, την οικογένεια μου που πάντα με στηρίζει και με βοηθάει . Ακόμα θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μου, τα παιδιά μου, που πάντα προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο για αυτά. Το βραβείο αυτό ανήκει και σε εκείνους», ενώ νωρίτερα είχε αναφέρει όταν ρωτήθηκε για το ποιος ποδοσφαιριστής τον έχει δυσκολέψει περισσότερο:


«Ξέρω πως δεν είναι καθόλου δίκαιο να αναφέρω ονόματα. Γιατί στο UEFA Champions League, έχουμε παίξει απέναντι στους καλύτερους επιθετικούς της Ευρώπης. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιλέξω. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει, ειδικά σε αυτή τη θέση, πολλούς ταλαντούχους παίχτες, δεν θα μπορούσα με τίποτα να διαλέξω και θα ήταν άδικο μόνο ένα όνομα».

Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ βρέθηκε επίσης στην καλύτερη ενδεκάδα της Super League και κατά την παραλαβή του βραβείου του, τόνισε: «Καλησπέρα σας. Σας ευχαριστώ πολύ για το βραβείο. Πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε ταπεινοί, να βελτιωνόμαστε, να δουλεύουμε και να ξέρουμε πως πάντα υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορεί να τα κάνουμε καλύτερα. Η προπόνηση μας πρέπει να είναι πάντα στο 100%, για να μπορέσουμε να έχουμε πιθανότητες να κατακτήσουμε πράγματα στην Ευρώπη. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να ήμουνα εδώ αυτή την στιγμή. Και σε αυτούς που ήταν παλιότερα μαζί μου αλλά και σε αυτούς που συνεχίζουν, όπως επίσης και σε όλους όσους με εμπιστεύτηκαν για να μπορώ να βρίσκομαι στον Ολυμπιακό».

Βραβείο Fair Play πήρε η ομάδα Κ15 του Ολυμπιακού, για την κίνηση των παικτών της ομάδας να σηκώσουν και να εμψυχώσουν τους αντίστοιχους παίκτες του ΠΑΟΚ, μετά τον νικηφόρο τελικό του πρωταθλήματος. Το βραβείο παρέλαβαν ο προπονητής της Ακαδημίας, Τάσος Θέος και ο ποδοσφαιριστής, Γιώργος Αγιώτης, με τον πρώτο να δηλώνει: «Θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω τον Σύνδεσμο σήμερα. Μας έκανε αυτή την τιμή, ανάμεσα σε σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλά εμείς οι προπονητές που ασχολούμαστε με αυτά τα παιδιά, εκτός από το αγωνιστικό και την εξέλιξη τους, πρέπει να τους βοηθήσουμε και σε άλλα πράγματα, ώστε αργότερα να βοηθήσουν και τους ίδιους και την κοινωνία και να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για την χώρα μας».

Με την σειρά του ο νεαρός ποδοσφαιριστής είπε: «Το μήνυμα που θέλω να στείλω εγώ, εκ μέρους των παιδιών, είναι ότι το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που όλοι αγαπάμε κι γι' αυτό εργαζόμαστε και παίζουμε. Αυτό που μας χωρίζει είναι 90 λεπτά και τίποτα άλλο. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Να σημειωθεί ότι και ο Τζόελ Κάμπελ βρέθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς, μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την φανέλα του Θρύλου, ενώ στην εκδήλωση ήταν και ο Αντώνης Νικοπολίδης ο οποίος παρέδωσε βραβείο.

Τέλος, τιμητική διάκριση έλαβε και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης για την επισύναψη της συμφωνίας για το ειδικό ασφαλιστήριο για τους ποδοσφαιριστές, επί προεδρίας του στην Super League και τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλω να πω ότι είναι μια ιδιαιτέρως τιμητική διάκριση από τον ΠΣΑΠ και τους ευχαριστώ. Έρχεται δέκα περίπου μήνες από την αποχώρησή μου από το ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχει καμία σημασία αυτό. Θεωρώ ότι από τα 21 χρόνια που είμαι στο ποδόσφαιρο είναι μία από τις σημαντικές επιτυχίες στις οποίες συνέβαλα κι εγώ».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Ρομπέρτο μίλησε στα κανάλια της NOVA και τόνισε για τα βραβεία που πήρε: «Όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν ήξερα τι να περιμένω . Σήμερα αποδεικνύεται πως ήταν πολύ σωστή απόφαση να έρθω και μπορώ να πω ότι αυτό το βραβείο είναι αυτό που θα πάρω μαζί μου, γυρνώντας πίσω».

Για το ποιος επιθετικός τον δυσκόλεψε περισσότερο: «Όπως είπα και πριν είχα την τύχη με τον Ολυμπιακό, να αντιμετωπίσω κάποιους από τους κορυφαίους επιθετικούς της Ευρώπης. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον Ιμπραΐμοβιτς, στα δύο παιχνίδια που παίξαμε με την Παρί Σεν Ζερμέν, όπως και άλλους επιθετικούς, τον Ρούνεϊ, τον Φαν Πέρσι. Από την Ελλάδα ξεχώρισα τον Παπάζογλου και τον Μπαράλες του Αστέρα Τρίπολης».

Για το ποιο ήταν το είδωλο του όταν ήταν μικρός: «Τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες της Ευρώπης. Το είδωλο μου ήταν ο Κασίγιας, τον παρακολουθούσα από τότε που ξεκίνησα, όπως επίσης τον Κανιθάρες και τον Μπουφόν. Οι καλύτεροι τερματοφύλακες της Ευρώπης, που από τον καθένα προσπάθησα κάτι να αντιγράψω».

Για το ποιον παίκτη του Ολυμπιακού δεν θα ήθελε να έχει αντίπαλο: «Απέναντι σε κανέναν δεν θα ήθελα να παίξω, για αυτό βρίσκομαι και στον Ολυμπιακό. Όμως υπάρχουν παίκτες που έχουν πολύ υψηλό επίπεδο, όπως είναι ο Τσόρι, όπως είναι ο Μήτρογλου, που πιστεύω πως δυσκολεύουν πολύ τους αντιπάλους».

Για να δείτε το σχετικό photostory πατήστε ΕΔΩ.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ