2012-05-02 12:46:16
Φωτογραφία για Morgan Stanley: Σενάριο για εγχώριο νόμισμα στην ‘Ελλάδα
Έκθεση, που περιγράφει τη σύνδεση των εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου με την οικονομική πορεία της χώρας μας μέσα στους επόμενους μήνες δημοσίευσε το ευρωπαϊκό ερευνητικό τμήμα της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley.

Στην έκθεση, που υπογράφεται από έγκριτους οικονομολόγους, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «η ανάγκη της ελληνικής κυβέρνησης για πληρωμές είναι το κυρίαρχο ζήτημα, καθώς οι συντάξεις, οι παροχές και πολλές άλλες πληρωμές είναι πολύ σημαντικές.»

Η Morgan Stanley Reserach Europe, σχολιάζοντας την ανάγκη αυτή της Ελλάδας, σε περίπτωση που δεν υπάρξει χρηματοδότηση, δεν διστάζει να αναφέρει και το σενάριο διπλής νομισματικής μονάδας, το οποίο θα περιλαμβάνει, πέραν του ευρώ, και ένα εγχώριο νόμισμα. Ωστόσο, επισημαίνει πως «μια τέτοια κατάσταση δεν θα ήταν καθόλου σταθερή».

Το κόστος των μέτρων λιτότητας είναι ο αποπληθωρισμός. Αυτό επηρεάζει τον ελληνικό πληθυσμό, ο οποίος έχει λόγο στις πολιτικές διαδικασίες και εξελίξεις. Το κόστος της επιδίωξης άλλων πολιτικών, από την προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του προγράμματος προσαρμογής, μέχρι τη χρεοκοπία, ή έστω την αμφισβήτηση της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωζώνη, έχει επιπτώσεις στους πιστωτές, οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι εκτός Ελλάδος. Δεν ψηφίζουν» παρατηρούν οι συντάκτες της έκθεσης.

prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ