2012-05-02 13:00:06
Φωτογραφία για Ποιοί είναι οι 40 δημοσιογράφοι που κατεβαίνουν με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Σαράντα δημοσιογράφοι είναι υποψήφιοι βουλευτές με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Δείτε τους:

Έντεκα δημοσιογράφους συμπεριλαμβάνει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, όπου ξεχωρίζει η βουλευτής Σοφία Γιαννακά ενώ η έκπληξη έγινε με την παρουσία του Αντώνη Λιάρου του MEGA στην Περιφέρεια Αττικής.

Χρύσα Αράπογλου (Α’ Θεσσαλονίκης)

Δημοσιογράφος από το 1986, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης. Είχε συνεχή επαγγελματική εργασία από το 1987 μέχρι σήμερα στην ΕΡ3, στον 102 FM, στον 95,8 fm (ςκπομπές: «Έτσι απλά και φιλικά», «Ειδήσεις και η Ανατολή», «Των Ελλήνων οι Κοινότητες», «Νόστος» ). Έκανε δημοσιογραφική έρευνα και παρουσίαση τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ, με θέματα την ιστορία της Ελληνικής Διασποράς και Προσωπικότητες της Διασποράς ( Σειρά «Οι Έλληνες του Κόσμου»), Εργάστηκε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης (ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ με την καθημερινή εκπομπή «Οι λέξεις είναι θηλυκές γεννάνε κι άλλες λέξεις», Α 103 με την καθημερινή εκπομπή «Καλημέρα Θεσσαλονίκη» ) στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις εφημερίδες «Θεσσαλονίκη» και «Μακεδονία» και στο περιοδικό «Επιλογές».


*Βουλευτής: εκλέγεται με το ΠΑΣΟΚ συνεχώς εδώ και οκτώ χρόνια (2004, 2007 και 2009).

Αντώνης Λιάρος (Περιφέρεια Αττικής)

Είναι δημοσιογράφος από το 1981 και έχει εργασθεί σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά δίκτυα. Από το 1981 εργάσθηκε στο αθλητικό περιοδικό «Ομάδα» του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, στην εφημερίδα «Βραδυνή», τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, την ΕΡΤ και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, στον οποίο παρουσίαζε το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων.

Εύα Καϊλή (Α’ Θεσσαλονίκης)

Εργάστηκε ως Δημοσιογράφος στις ειδήσεις του MEGA από το 2004 έως το 2007. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, έχοντας σπουδάσει επίσης, στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας.

*Βουλευτής: Στις εθνικές εκλογές του 2007 και του 2009 εξελέγη βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης. Παραμένει η νεότερη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ το 2004 ήταν η νεότερη υποψήφια των εκλογών.

Σοφία Γιαννακά (Αιτωλοακαρνανία)

Μέλος της ΕΣΗΕΑ και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, μόνιμη ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Liberation» στην Αθήνα για πολλά χρόνια. Επί σειρά ετών εργαζόταν και στην εφημερίδα «Το Βήμα».

*Βουλευτής: Πρώτη γυναίκα Βουλευτής για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας στις εκλογές του 2007. Επανεξελέγη το 2009.

Κυριάκος Μαντούβαλος (Β’ Πειραιώς)

Αθλητικός δημοσιογράφος, αθλητικός, πέρασε από την «Πράσινη» για λίγο αν και έπαιζε μπάσκετ κι έριχνε σφαίρα στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Το 2006 εγκατέλειψε τη ζεστασιά του (ημιδημόσιου τότε) ΟΤΕ, μπήκε στον δημοσιογραφικό κλάδο, πέρασε από αθλητικά περιοδικά, εφημερίδες, sites ενώ το 2011 είναι με σύμβαση στην ΕΡΤ.

Διονύσης Μποτώνης (Ζάκυνθος)

Αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον έφυγα από τη Ζάκυνθο για την Αθήνα και τον Απρίλιο του 1989 άρχισε να δημοσιογραφεί στην εφημερίδα «Εξόρμηση». Εργάστηκε σε πολλά ΜΜΕ και το 2002, από το ALTER προσελήφθη στη ΝΕΤ όπου και μέχρι σήμερα εργάζεται ως πολιτικός συντάκτης. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και εκλεγμένο μέλος της ΠΟΕΣΥ. - Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνδικαλιστικού Οργάνου.

Δημήτρης Κατσιπανέλης (Πρέβεζα)

Το 1992 μετείχε ενεργά στη δημιουργία της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας στην οποία και παραμένει ως το 1995. Το 1994 ίδρυσε την καθημερινή πολιτική εφημερίδα «Βήμα της Πρέβεζας», την οποία εκδίδει μέχρι σήμερα. Από το 1997 έως το 2005 ασχολείται δραστήρια με τα προβλήματα του επαρχιακού Τύπου και εκλέγεται, για 4 συνεχόμενες θητείες, στο Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων (ΕΙΗΕΕ).

Αριάδνη Παπαφωτίου (Σέρρες)

Είναι δημοσιογράφος της ΕΤ3 από το 1989 μέχρι σήμερα, καλύπτοντας όλα τα γεγονότα του νομού Σερρών και των γειτονικών περιοχών ενώ σήμερα είναι ανταποκρίτρια του καναλιού. Συνεργάστηκε από επιτελικές θέσεις με σερραϊκά ΜΜΕ. Δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στην Ένωση Συντακτών και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Συμμετείχε σε πολλές αποστολές στο εξωτερικό και στο Ευρωκοινοβούλιο για την κάλυψη σημαντικών πολιτικοκοινωνικών γεγονότων.

Θανάσης Χειμωνάς (Α’ Αθηνών)

Σπούδασε Φιλολογία και Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και Δημοσιογραφία στο Λονδίνο. Έχει εκδώσει έξι μυθιστορήματα: «Ραμόν», «Σπασμένα Ελληνικά», «Ανεξιχνίαστη Ψυχή», «Μπλέ Ωρα», «Ραγδαία επιδείνωση» και «Δεν την αγαπάω πια». Έχει εργαστεί ως αθλητικός συντάκτης στα «Νέα» ενώ άρθρα του έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες και στο ίντερνετ. Σήμερα αρθρογραφεί στα «Νέα» και το «Esquire» και στην ιστοσελίδα mediasoup.gr.

Δέσποινα Αφεντούλη (Περιφέρεια Αττικής)

Εκανε μεταπτυχιακό στη διεθνή δημοσιογραφία (ραδιοτηλεόραση), με εξειδίκευση σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης- City University London (Το Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο. Είναι συγγραφέας βιβλίου «Η θέση του βρετανικού Τύπου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, 1955-1965», εκδ. Gutenberg. Έχει συνεργαστεί με το BBC, το CNN, τον ΑΝΤ1, το London Greek Radio και το Channel Manchester και είναι μέλος της Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων Αγγλίας.

Μαρία Καγκελίδου (Β’ Θεσσαλονίκης)

Εργάστηκε στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC και στη συνέχεια σταδιοδρόμησε ως τηλεοπτικός παραγωγός στη Μεγάλη Βρετανία - δύο σειρές στις οποίες έχει συνεισφέρει έχουν κερδίσει βραβείο Royal Television Society. Από το 2005 εργάζεται για την αγγλόφωνη εφημερίδα «Athens News» και ξένα, κυρίως, ΜΜΕ.

* Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ είναι και ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης στην Ξάνθη, που διευθύνει την εβδομαδιαία εφημερίδα «Επικαιρότητα»

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 30 δημοσιογράφους συμπεριλαμβάνουν πανελλαδικά τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας! Στα πιο… ηχηρά ονόματα οι Αννα Καραμανλή, Άρια Αγάτσα , Γιάννης Μιχελάκης, Μανώλης Μαυρομάτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Φωτεινή Πιπιλή, Σίμος Κεδίκογλου, Αργύρης Ντινόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας, Νατάσα Ράγιου, Γιάννης Ανδριανός, Αδωνις Γεωργιάδης και Σοφία Βούλτεψη.

Αννα Καραμανλή (Β’ Αθηνών)

Από την «Αθλητική Κυριακή», όπου πάντα αποτελούσε… πόλο έλξης του αντρικού πληθυσμού, τώρα οδεύει προς τη Βουλή! Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα στην ΕΡΤ3 (1991) ως παρουσιάστρια της αθλητικής εκπομπής «Στο Στάδιο Κάποτε», διετέλεσε αρχισυντάκτρια αθλητικού δελτίου ειδήσεων στην ΕΡΤ (1994-09), παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου στην ΕΡΤ (1995 έως σήμερα). Έγινε η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» (2004-09) και υποψήφια για καλύτερη παρουσιάστρια αθλητικών ειδήσεων (2009).

*ΤΙΡ: Είναι πτυχιούχος Γυμναστικής Ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ αναδείχθηκε Πρωταθλήτριας Ελλάδος (1984-89και Βαλκανιονίκης (1984) στο άλμα εις μήκος!

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος (Αχαΐα)

Δημοσιογράφος από το 1991 έως και το 2004 , θήτευσε σε πολλά ΜΜΕ αλλά και σε διευθυντικές θέσεις σε αυτά. Επί Κυβερνήσεως ΝΔ, την περίοδο 2004-2009, επελέγη ως Ειδικός Σύμβουλος στα Υπουργεία Τουρισμού και Υγείας (υπό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο) καθώς και στα Υπουργεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Παιδείας (υπό τον Άρη Σπηλιωτόπουλο). *Βουλευτής: με της ΝΔ στην Αχαΐα το 2004, το 2007 και το 2009. 

*ΤΙΡ: Το 2010 ήταν κι ο επίσημος Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας της ΝΔ, όπου μέχρι και σήμερα παραμένει ως Αρχηγός της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης.

Αριάδνη (Αρια) Αγάτσα (Βοιωτία)

Εργάστηκε στις εφημερίδες «Αθλητική Ηχώ», « Δημοκρατικός Λόγος», «24 Ώρες», «Απογευματινή της Κυριακής», «Μπάλα» , «Επικαιρότητα» , «Sportime», στα ραδιόφωνα ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΣΚΑΪ, ΚΑΝΑΛΙ 1 Πειραιά, STAR FM Θήβα και στα κανάλια ΕΡΤ1 (1988-92), ΑΝΤ1 1992-96) και ΕΡΤ (1996 έως σήμερα). Είναι αρχισυντάκτρια και παρουσιάστρια επί σειρά ετών δελτίων ειδήσεων και αθλητικών εκπομπών.-Η καθημερινή της εκπομπή «Αθήνα Ξανά» κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΤ ως η κορυφαία του 2004.

*ΤΙΡ: Ο πατέρας της Αριστείδης Αγάτσας έχει διατελέσει επί 16 συναπτά έτη πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της Θήβας ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Κάδμος, όταν αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική.

Γιάννης Μιχελάκης (Επικρατείας)

Πέρασε από πολλές διοικητικές θέσεις και έχει πλούσιο βιογραφικό. Οι σηµαντικότεροι σταθµοί στην επαγγελµατική του πορεία ήταν η αρχισυνταξία στο MEGA, η διεύθυνση του MEGA Κύπρου, η διεύθυνση ειδήσεων και ενηµέρωσης του ANT1 και η διεύθυνση της εφηµερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Παντρεµένος (σε δεύτερο γάµο) µε τη δηµοσιογράφο Νικόλ Ποφάντη, έχουν τρεις κόρες. Το 2011 ορίστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά ως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Μανώλης Μαυρομάτης (Α’ Αθηνών)

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε πολλές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων, «Το Βήμα» και «Τα Νέα», καθώς και ως ανταποκριτής ξένων ΜΜΕ, κυρίως ιταλικών, ισπανικών και πορτογαλικών. Μέσω της ΕΡΤ, κάλυψε τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, για πολλά χρόνια, προτού ασχοληθεί με την ενεργό Πολιτική.

Ευρωβουλευτής: τον Ιούνιο του 2004 μέχρι τον Ιούνιο του 2009 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Κατέγραψε την μεγαλύτερη δραστηριότητα ανάμεσα στους συναδέλφους του της ίδιας περιόδου, με 100% συμμετοχή στις συνεδριάσεις και την συγγραφή εκθέσεων και γνωμοδοτήσεων που υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία, τόσο στις Επιτροπές που λάμβανε μέρος, όσο και στην Ολομέλεια.

Ανθή Σαλαγκούδη (Β’ Θεσσαλονίκης)

Από το 2002 και για δύο χρόνια συνεργάστηκε με την εφημερίδα «Μακεδονία» και τα περιοδικά του ομίλου «Επιλογές» και «Πανσέλληνος». Από το 2006 έως το 2008 εργάστηκε ως ρεπόρτερ, με ζωντανές ανταποκρίσεις από τη Θεσσαλονίκη, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της ΝΕΤ των Δημήτρη Οικονόμου και Βασίλη Λυριτζή. Παράλληλα ήταν υπεύθυνη σε θέματα Διαφήμισης και Προβολής του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν της Νομαρχίας Πέλλας. Από το 2008 έως τον Ιούνιο του 2010 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ3 και παρουσίαζε το ημερήσιο πρόγραμμα «Πολιτιστική Ατζέντα». Είναι σύμβουλος έκδοσης και διευθύντρια επικοινωνίας στο περιοδικό «Adore».

Φωτεινή Αραμπατζή (Σέρρες)

Τον Σεπτέμβριο του 1998 δημιούργησε τον τηλεοπτικό σταθμό ΔΙΚΤΥΟ του νομού Σερρών, όπου είναι σήμερα γενική διευθύντρια και πρόεδρος του Δ.Σ. Συνάμα, έχει συνεργαστεί με 

MEGA, ANT1, ALPHA, STAR και ΑLTER επί θεμάτων ειδήσεων που αφορούν στην Κεντρική Μακεδονία, όπως συνεργάστηκε και με την ΕΤ3 (2001-04). Από εφημερίδες πέρασε από τις «Σερραϊκόν Θάρρος» και «Ακριτική Φωνή».

Πάνος Παναγιωτόπουλος (Β’ Αθηνών)

Υπήρξε μέλος της ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ και αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Δημοκρατική Πρωτοπορία». Είχε την εκπομπή «Προφίλ» στην ΕΡΤ και στον ΑΝΤ1 φιλοξενώντας προσωπικότητες όπως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Μπόρις Γιέλτσιν, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν κ.ά. Διετέλεσε, μεταξύ των άλλων, διευθυντής ειδήσεων του ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στα κανάλια STAR, ΕΤ1 και ΑΝΤ1. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ραδιοφωνικού σταθμού ΑΘΗΝΑ 9,84 FM και συνεργάτης των ραδιοφώνων ΑΝΤ1 97,1 FM και PLANET 104,5 FM. Ως πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος εργάστηκε στις εφημερίδες «Καθημερινή», «Ελεύθερος Τύπος», «Απογευματινή», «Βραδυνή» και «Βήμα».

*Βουλευτής: Εκλέγεται συνεχώς, από τον Απρίλιο του 2000 έως σήμερα, βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών.

Φωτεινή Πιπιλή (Α’ Αθηνών)

Ήταν η πρώτη γυναίκα ρεπόρτερ στην ελληνική τηλεόραση (1973). Ασχολήθηκε με τα ζώα και την προστασία τους, καθιερώνοντας ειδική στήλη με το τίτλο «Μόνο για φιλόζωους» στο γυναικείο περιοδικό «Πάνθεον» (1976). Ως τηλεοπτική δημοσιογράφος ξεκίνησε από την ΥΕΝΕΔ με την εκπομπή «Σήμερα» και το όνομα Φωτεινή Ανδρέου, και ακολούθησαν τον ΑΝΤ1 με την εκπομπή «Αυτά και Άλλα» (1991-94) και αργότερα παρουσίασε τα «Και μισή» στο MEGA, «Ήρθε η ώρα σας» στη ΝΕΤ δημιούργησε την ιστοσελίδα thalassa.gr, που gr ανακηρύχθηκε ως μία από της δέκα καλύτερες ελληνικές ιστοσελίδες. 

*Βουλευτής: Εκλέχθηκε στην Α’ Αθηνών με τη ΝΔ το 2007 και το 2009. Υπήρξε μεταβατική Δήμαρχος Αθηναίων μετά την αποχώρηση της Ντόρας Μπακογιάννη. 

*ΤΙΡ: Οι συνεχείς της πτήσεις με στρατιωτικά και πολιτικά ελικόπτερα και αεροπλάνα για την κάλυψη ,επί σειρά ετών, επικίνδυνων αποστολών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ,της έδωσαν το προσωνύμιο «Ιπτάμενη Ρεπόρτερ»!

Σίμος Κεδίκογλου (Εύβοια)

Ξεκίνησε το 1989 από την «Καθημερινή» ως πολιτικός και κοινοβουλευτικός συντάκτης ενώ το 1990-95 στην ΕΡΤ ήταν παρουσιαστής κεντρικού δελτίου ειδήσεων και πολιτικός συντάκτης. Εργάστηκε επίσης στις εφημερίδες «Αμαρυσία» (1999-00), «Απογευματινή» (1997-02) και «Χώρα» (2003), στο περιοδικό «Elite», στα ραδιόφωνα FLASH 96 (1996-00), PLANET και PROFIT 96,6 και στους τηλεοπτικούς σταθμούς TEMPO (2000-01, παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων και εκπομπής «Το Τρίτο Μάτι»), ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤV (2001-02), CHANNEL 10 TV ενώ συνεργάστηκε με το CNN International (1995-96).

*Βουλευτής: Εκλέγεται από το 2004 στην εκλογική περιφέρεια της Εύβοιας.

Αργύρης Ντινόπουλος (Β’ Αθηνών)

Το 1984 άρχισε να κάνει τα πρώτα ρεπορτάζ στην ΕΡΤ. Με την έναρξη λειτουργίας της ιδιωτικής ραδιοφωνίας άρχισε να εργάζεται στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ αλλά και στην εφημερίδα «Απογευματινή». Η απασχόληση στον ΣΚΑΪ ανάγκασε την ΕΡΤ να διακόψει τη σύμβαση μαζί του επειδή εκείνη την εποχή το ραδιόφωνο εθεωρείτο ανταγωνιστικό Μέσο με την τηλεόραση. Απολύθηκε το 1992 (ναι, επί… Νέας Δημοκρατίας!) και κατόπιν εργάστηκε στις εφημερίδες «Καθημερινή, «Βήμα» και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Υπήρξε πολεμικός ανταποκριτής στη Γιουγκοσλαβία, στη Ρουμανία όταν έπεσε ο Τσαουσέσκου, στον Πόλεμο του Κόλπου, στη γενοκτονία της Ρουάντα και στις αμερικανικές επεμβάσεις στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

*Βουλευτής: Στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 και της 4ης Οκτωβρίου 2009 εκλέχτηκε βουλευτής στην Β' Αθηνών.

Κώστας Γκιουλέκας (Α' Θεσσαλονίκης)

Υπηρέτησε την ενεργό δημοσιογραφία για 27 χρόνια και ως μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ απασχολήθηκε σε εφημερίδες όπως «Βραδυνή», «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη», τον τηλεοπτικό σταθμό ΤV 100 και το ραδιόφωνο FM 100.

*Βουλευτής: Εξελέγη πρώτος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ το 2004, το 2007 και το 2009 ενώ το 2000 έχασε την έδρα στο εκλογοδικείο (για κώλυμα που καταργήθηκε με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001). Διαγράφηκε στις 13 Φεβρουαρίου από τη ΝΔ μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματος λόγω καταψήφισης του δεύτερου μνημονίου στήριξης, για να επανενταχθεί σε αυτή εκ νέου στις 3 Απριλίου.

Αναστασία (Νατάσα) Ράγιου (Αχαΐα)

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα το 1985 στην εφημερίδα «Απογευματινή» και στη συνέχεια στην ΕΡΤ, το πολιτικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Από το 1989 μέχρι το 1994 συνεργάστηκε με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο στην εκπομπή «Προφίλ» της ΕΡΤ και με τη Ρούλα Κορομηλά στην εκπομπή «Μια καλημέρα είναι αυτή», ως ρεπόρτερ και κειμενογράφος. Η πρώτη εκπομπή που παρουσίασε ήταν «Καλημέρα με χαμόγελο» στην ΕΤ1. Ιδιαιτέρως γνωστή έγινε από την εκπομπή που παρουσίασε στον ΑΝΤ1 «Κεντρί». Επίσης έχει παρουσιάσει και συνεργαστεί σε πολλές εκπομπές της τηλεόρασης , ανάμεσα τους οι ειδήσεις της ΕΡΤ, «Καλημέρα με χαμόγελο» (ΕΤ1), «Μέρα μεσημέρι» (ΕΤ1), «Αντιστάρ» (STAR), «Δελτίο ταυτότητας» (SEVEN), «Μαύρο πρόβατο» (EXTRA) και «Η δική σου ευκαιρία» (ALPHA). Ήταν παρουσιάστρια σε ραδιοφωνική εκπομπή στο Ράδιο-Ωμέγα.

*Βουλευτής: Εξελέγη βουλευτής Αχαΐας με τη ΝΔ το 2007 αλλά στις εκλογές του 2009 απέτυχε να επανεκλεγεί.

Χριστίνα Σερεπίσου (Αιτωλοακαρνανία)

Μετά τις αλλαγές που έγιναν στην καριέρα της με τις τελευταίες εξελίξεις, αποφάσισε να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το Πάλαιρο, και να ασχοληθεί με τα κοινά. Η αρχή στην επαγγελματική της καριέρα έγινε στο MEGA όπου κα εργάστηκε στο αστυνομικό και ελεύθερο ρεπορτάζ. Επόμενη τηλεοπτική της στέγη το STAR όπου και εκεί συνέχισε την ενασχόλησή της τόσο με το αστυνομικό όσο και με το ελεύθερο ρεπορτάζ μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Επίσης εργαζόταν ως συντάκτρια στο star.gr

Γιάννης Ανδριανός (Αργολίδα)

Υπήρξε αρθρογράφος-αναλυτής στην εφημερίδα «Απογευματινή», αρχισυντάκτης του περιοδικού «Φιλελεύθερη Έμφαση» του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», το 1999 και σύμβουλος επικοινωνίας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», από το 1994 μέχρι το 96. Διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή (2004-09).

Ματίνα Ρέτσα (Εύβοια)

Έχει εργαστεί σε ραδιόφωνα της Εύβοιας, σε τηλεοπτικά Μέσα της περιφέρειας παρουσιάζοντας ενημερωτικές εκπομπές και από τον Δεκέμβριο του 2009 εργάζεται στον FLASH 96. 

*ΤΙΡ: Είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας των Κριεζών και ήταν επί χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ!

Ζήσης Πατσίκας (Ημαθία)

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε στο Λονδίνο, αναλαμβάνοντας θέση project manager σε εκδοτικό όμιλο. Το 2004 τον βρήκε πίσω στην Ελλάδα και μετά τη στρατιωτική του θητεία εργάστηκε ως δημοσιογράφος στη «Μακεδονία». Το 2006 επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του για να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση, αναβαθμίζοντάς την τεχνολογικά και επεκτείνοντας την παρουσία της στο διαδίκτυο και τα νέα Μέσα ενημέρωσης. Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Δέσποινα Βογιατζόγλου.

Κατερίνα Ζαχείλα (Λάρισα)

Είναι πτυχιούχος φυσικής αγωγής και αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων. Στις αρχές του 2009 εντάχθηκε στο δυναμικό των αθλητικών συντακτών της εφημερίδας «Ημερήσιος Κύρηκας».

Ελένη Βλάσση (Λασίθι)

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες σε Ελλάδα και Γαλλία, κατά την παραμονή της στο Εξωτερικό (1987-95) συνεργάστηκε με διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς στη Γαλλία και στην Καραϊβική. Στην Ελλάδα συνεργάσθηκε για την οργάνωση, επιμέλεια και παρουσίαση πολιτικοκοινωνικών μαγκαζίνο, ενημερωτικών εκπομπών, εκπομπών έρευνας και ντοκιμαντέρ με τα κανάλια ALTER 5 (1999), ALTER (2000), EXTRA (2002-04) και ως εξωτερικός συνεργάτης στο ΜEGA και την ΕΡΤ. Από το 2001 έως σήμερα αρθρογραφεί στη «Βραδυνή» σε θέματα πολιτικά, κοινωνικά και διεθνούς δικαίου ενώ έχει κάνει και μετάσχει σε δεκάδες παραγωγές ντοκιμαντέρ. Τις δημοσιογραφικές της επιτυχίες παρουσίασε ως ελεύθερη συνεργάτης, στην εκπομπή του ΜΕGΑ «Κοινωνία ώρα 8» με τον Νίκο Κακαουνάκη και «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο ΑLTER.

Αδωνις Γεωργιάδης (Β’ Αθηνών)

Το ανέλαβε τη διεύθυνση των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Μέχρι σήμερα, υπό την δική του επίβλεψη έχουν εκδοθεί περίπου 1.000 βιβλία, κυρίως μεταφράσεις αρχαίων και βυζαντινών Ελλήνων συγγραφέων, αλλά και μελέτες γύρω από τον διαχρονικό Ελληνικό πολιτισμό. Το 1998 και για τρία έτη, σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Κώστα Χούντα, συνδιηύθυνε τον ραδιοφωνικό σταθμό ΗΡΟΔΟΤΟΣ 107,4. Το 2000 παρουσίασε στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή υπό τον τίτλο «Ελληνική Αγωγή». Την ίδια εκπομπή παρουσίαζε για ένα χρόνο στον ANT1 Pacific στην Αυστραλία και στον ANT1 Sat στις ΗΠΑ. Από το 2003 παρουσιάζει με τον αδελφό του Λεωνίδα, την καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή «Ελλήνων Εγερσις» στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ. Εκδίδει και διευθύνει δύο μηνιαία περιοδικά αφιερωμένα στην προβολή του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού, την «Ελληνική Αγωγή» και το «Ελλήνων Ιστορία».

*Βουλευτής: το 204 εξελέγη με το ΛΑΟΣ στη Β’ Αθηνών, κάτι που επανέλαβε το 2007 και το 2009, από τις Στις 17 Φεβρουαρίου προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία.

Μελίνα Καραπαναγιωτίδου (Α’ Θεσσαλονίκης)

Πέρασε από το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης (σε δελτία ειδήσεων και ρεπορτάζ), την εφημερίδα «Επικαιρότητα» (διευθύντρια γραφείου Θεσσαλονίκης), το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και επί χρόνια προϊσταμένη του γραφείου βόρειας Ελλάδος της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, την εφημερίδα «Εγνατία» (σύμβουλος έκδοσης), την εφημερίδα «Κεντρί» (διεύθυνση), την εφημερίδα «Καρφίτσα» (διεύθυνση και σύμβουλος έκδοσης), την ΕΤ3 (παρουσίαση και αρχισυνταξία δίωρης πρωινής εκπομπής επί τρία χρόνια), τον REAL FM 107,1 (καθημερινή δίωρη εκπομπή μαζί με τον Μπάμπη Τζιομπάνογλου), το voria.gr και το antistrofa.gr.

Κωνσταντίνος Μαργαρίτης (Α’ Θεσσαλονίκης)

Διετέλεσε ανταποκριτής του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού ΑΘΗΝΑ 9,84 (1995–02), διευθυντής Γραφείου Τύπου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1994–97), διευθυντής προγράμματος και ενημέρωσης στον τηλεοπτικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, διευθυντής σύνταξης του περιοδικού «Βιοτεχνικός Κόσμος», παραγωγός εκπομπών στον ραδιοφωνικό σταθμό Μακεδονίας, της ΕΡΤ Βορείου Ελλάδος (1992-94),παρουσιαστής ειδήσεων στο ομογενειακό τηλεοπτικό κανάλι GREEK CHANNEL στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, υπεύθυνος πολιτικού στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Νέα Μακεδονία» και αρθρογράφος στην εφημερίδα «Metrosport».

Μαρία Τσέγκα (Α’ Πειραιώς και Νήσων)

Ασχολήθηκε με το μπάσκετ στην παιδική ομάδα του Ολυμπιακού, έκανε κολύμβηση στον Εθνικό και τον Δεκέμβριο του 2006 δημιούργησε τις «Εκδόσεις Μαρία Τσέγκα» προχωρώντας στην έκδοση της εφημερίδας «Πρόσω Ολοταχώς για τον Πειραιά!», η οποία εξακολουθεί να κυκλοφορεί και να μάχεται για την Περιφέρεια Πειραιά. Από το 2010 ανήκει στο Δ.Σ. του δημοτικού ραδιοφώνου Πειραιά ΚΑΝΑΛΙ 1. Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1» εργάστηκε (2003-09) παρουσιάζοντας πολιτικές και ενημερωτικές εκπομπές ενώ στο EXTRA» πραγματοποιούσε το ελεύθερο και πολιτικό ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων (2002-03). 

*ΤΙΡ: Είναι κόρη Πλοιάρχου και η μητέρα της είναι κόρη του Παναγιώτη & της Μαρίας Ψαρομμάτη, οι οποίοι βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.κ. Κ. Παπούλια, καθώς η οικογένειά τους αριθμεί 181 μέλη, γεγονός που την καθιστά την μεγαλύτερη εν ζωή οικογένεια στην Ευρώπη!

Σοφία Βούλτεψη (Β’ Αθηνών)

Αριθμεί θητεία 30 ετών στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο, καθώς και σε ηλεκτρονικά Μέσα ενημέρωσης, ως επικεφαλής διεθνών τμημάτων και αρχισυντάκτης. Έχει κάνει δημοσιογραφικές αποστολές σε όλες τις χώρες της Ευρώπης (δυτικής και πρώην ανατολικής), ΗΠΑ, Ρωσία, Ασία, Αφρική. Αποστολές στις εμπόλεμες περιοχές Μέσης Ανατολής, Κουβέιτ, Βοσνίας, Σαχάρας, στη Ρουμανία για την πτώση του Τσαουσέσκου, στο Βερολίνο για την κατάρρευση του Τείχους, στα Μουδανιά για τη δίκη του Οτσαλάν. Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) από το 2000 ως το 2002. Σήμερα διευθύνει την ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (elzoni.gr).

*Βουλευτής: εξελέγη στη Β’ Αθηνών από το 2004 ως το 2007.

Παναγιώτα (Τάνια) Ιακωβίδου (Β’ Αθηνών)

Είναι δημοσιογράφος αλλά και Αναπληρώτρια Γραμματέας της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας. Το 2012, είναι υποψήφια βουλευτής στη Β' Αθηνών με τη ΝΔ. Την τηλεοπτική της καριέρα ξεκίνησε στο ΤΗΛΕΤΩΡΑ παρουσιάζοντας το δελτίο ειδήσεων, κατόπιν εμφανιζόταν σε εκπομπές του EXTRA και πλέον εργάζεται στο ΚΟΝΤΡΑ.

* Επίσης υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία είναι οι δημοσιογράφοι Παντελής Μαραβέλιας στα Δωδεκάνησα (εκδότης της εφημερίδας «Κόσμος Σαββατοκύριακο»), Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησία), Ελένη Κουντουράκη και Κώστας Παπαγεωργίου στο Ηράκλειο και Ισμαήλ Ερχάν Ιμάμ Μουσταφά στη Ροδόπη.

πηγή: http://www.soccerplus.gr / Νίκος Μποζιονέλος

σημείωση taxalia: Στη λίστα υπάρχουν ορισμένα ονόματα, τα οποία ΔΕΝ συμπεριελήφθησαν τελικά στις λίστες, όπως ο Κώστας Μαργαρίτης
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ