2012-05-02 14:40:04
Φωτογραφία για Σαν…πείραμα
του Θανάση Νικολαΐδη

ΜΙΑ πρόταση, λοιπόν, απλή και σύντομη. Προς τα (λεγόμενα) μεγάλα κόμματα. Με τα άσχημα, τις «ασχημίες» και τις αμαρτίες των ανθρώπων τους. Σαν τεστ και πειραματικά.

Παρατήστε τις φιλοδοξίες και καταθέστε την μετεκλογική «εντολή» στο τραπέζι. Όπως η Αλέκα που το δήλωσε και δεσμεύτηκε. Δεν είναι ελκυστικό να κυβερνάς και το βλέπουμε. Και οι ίδιοι το βλέπουν, αλλά δεν αντέχουν στον πειρασμό. Είναι άραγε γλυκειά η πολιτική εξ ορισμού της ή αυτοί νιώθουν από τώρα ευτυχείς στη θέα της «δόξας» και την οσμή του χρήματος;

ΝΑ γίνει, λοιπόν, το πείραμα κι όπου βγάλει. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη γωνιά, αυτοβούλως και…αυτοκτονικά και ο πρώτος λόγος στους υπόλοιπους! Να προσφερθούν οι «μεγάλοι» για να δοκιμάσουν τους «μικρούς». Τέλος οι κ.κ. Βενιζέλος Σαμαράς και τα νέα φυντάνια στο προσκήνιο. Με τα προεκλογικά τους λόγια που οφείλουν να μετατρέψουν σε μετεκλογικά έργα. Με την…πείρα και τις εμπειρίες τους. Τέλος οι κακοί (Βατοπεδινοί και «κουμπάροι», οι Άκηδες και Μαντέληδες), οι κυβερνώντες (εναλλάξ) που μας χαντάκωσαν. Ναι στο ξεκίνημα των αναμάρτητων(;) μιας αριστερής λεγόμενης συμμαχίας, υπεύθυνης μη πέσουμε στον γκρεμό και καθ’ ύλην αρμόδιας να τα βγάλουν πέρα με τους δανειστές μας που…δαγκώνουν.


Θ’ αρπάξει, λοιπόν, την εντολή π.χ. ο κ. Τσίπρας και θα σπεύσει για το…Σύνταγμα. Το δήλωσε και δεσμεύτηκε.

-Εγκρίνετε την πρωθυπουργοποίησή μου;

-Ναι, θ’ απαντήσουν μυριόστομα οι συγκεντρωμένοι.

ΤΑ «βρίσκει» με τον κ. Καμένο, η Αλέκα στέκεται μακριά (του) για να το…απολαύσει, ο. κ. Κουβέλης απέχει χαιρέκακα, η Ντόρα σιωπά και οι Χρυσαυγίτες βγάζουν…σπυράκια. Συγκροτεί την ομάδα του κι ας τον τραβούν από χίλιες μεριές, αγνοεί τους δύστροπους και, πλαισιωμένος από συντρόφους του «όχι σε όλα», σπεύδει στην Ευρώπη για συνομιλίες με τους…κρυόκωλους. Χωρίς, νωρίτερα, να’ χει συμβουλευτεί τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο κ.ά. που κάτι ξέρουν από συμπεριφορές συνεταίρων (ψυχοβγαλτών, τοκογλύφων, ανθελλήνων και εκβιαστών).

ΕΙΝΑΙ τα παραπάνω φανταστικά και υπερβολικά. Γιατί; Γιατί κάτι από περιπέτειες ξέρει ο παλιός (ψηφοφόρος) κι ο καινούριος κάτι διαισθάνεται. Πως τα λόγια είναι εύκολα και τα τραγούδια πολλά, έξω απ’ το χορό. Γι αυτό και δεν θα φορτώσει μεγάλα προβλήματα σε αδύναμους ώμους, ξυράφι σε χέρια νηπίων.

ΕΙΝΑΙ το πείραμα απλό και το ρίσκο μεγάλο και το ξαναλέμε. Όχι γιατί είναι ικανοί οι «άλλοι» και ο κ. Τσίπρας ανεπαρκής. Είναι να σε…θέλουν και οι ξένοι εταίροι, «σύμμαχοι» και συνεταίροι. Αλλιώς σου στήνουν το «Γουδή» κι ας ήσουνα δικός τους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ήλθε και η... αναβάθμιση!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ήλθε και η... αναβάθμιση!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ