2012-05-02 14:47:07
Φωτογραφία για Έντονη διεθνής ανησυχία για την υγεία της Γιούλια Τιμόσενκο!
της Ρένας ΤατούληΈντονες διεθνείς αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι συνθήκες κράτησης της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμόσενκο.

Μάλιστα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε απειλεί σήμερα να μπλοκάρει την επικύρωση της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ - Ουκρανίας.

«Εμείς οι Γερμανοί λέμε πως η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας δεν μπορεί να επικυρωθεί αν δεν . πληρούνται απολύτως οι συνθήκες ενός κράτους δικαίου», σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και η κυβέρνησή της είναι πιθανό να μην μεταβούν στην Ουκρανία για τους αγώνες της εθνικής Γερμανίας, αν μέχρι τότε δεν έχει απελευθερωθεί η Τιμόσενκο.

Η πρώην πρωθυπουργός που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 20 Απριλίου στη φυλακή όπου κρατείται από τον Αύγουστο του 2011 και η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, υποστηρίζει ότι ξυλοκοπήθηκε από δεσμοφύλακες. Φωτογραφίες της που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν αιματώματα στα χέρια και την κοιλιά της.

Χθες την ανησυχία της για την κατάσταση της υγείας της Τιμοσένκο εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ