2012-05-02 14:44:04
Φωτογραφία για Έντονες φήμες για πρόωρες εκλογές στο Ισραήλ
Με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων να είναι θετικά για το Κόμμα του, Λικούντ, την Δευτέρα εντάθηκαν εντός του Ισραήλ οι φήμες ότι ο Μπένγιαμιν Νετανιάχου... προτίθεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, με την 14η Αυγούστου ή την 4η Σεπτεμβρίου να θεωρούνται οι πιο πιθανές ημερομηνίες.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου διαβλέπει ότι μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα ενισχύσει τη δύναμή του εντός της Κνεσέτ, αφού, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Γιεντότ Αχρονότ, σε περίπτωση που οι κάλπες στήνονταν την επόμενη Κυριακή, το Λικούντ θα κέρδιζε 30 από τις 120 έδρες του Κοινοβουλίου, την ώρα μάλιστα που το αντιπολιτευόμενο κεντρώο Καντίμα θα έχανε πολλή από τη δύναμή του, πέφτοντας από τις 28 έδρες που κατέχει στις 11.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα το Καντίμα αντικατέστησε την επικεφαλής του, Τζίπι Λίβνι, πρώην Υπουργό Εξωτερικών, με τον Σαούλ Μοφάζ, πρώην υπουργό Άμυνας, ενώ βέβαιη θεωρείται η εκλογική ενίσχυση του Εργατικού Κόμματος, με τα δημοσκοπικά ευρήματα να το θέλουν να λαμβάνει 18 έδρες, από τις 8 που κατέχει σήμερα.


Να επισημανθεί ότι το Εργατικό Κόμμα έχει αυξήσει την απήχησή του στους πολίτες του Ισραήλ, μετά από το πρόσφατο κύμα διαδηλώσεων κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Νετανιάχου.

Οι φήμες περί πρόωρων εκλογών… φούντωσαν μέσα στο σαββατοκύριακο, μετά την εκπεφρασθείσα απειλή εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ότι θα αποσύρει τη στήριξη του κόμματός του, Ισραέλ Μπεϊτένου, προς τον κυβερνητικό συνασπισμό, σε περίπτωση απόρριψης του νομοσχεδίου για την «υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για όλους», περιλαμβανομένων των Ισραηλινών Αράβων και των υπερορθόδοξων Εβραίων Μήπως ωστόσο, η σημερινή πολιτική και κοινωνική απαίτηση του ισραηλινού λαού δεν είναι αντίθετη προς την συνεχή… στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας; Μήπως είναι η ώρα για μεγάλες κοινωνικές αλλαγές; Μήπως υπάρχουν και πιο ουσιώδη πράγματα;

Λέμε, εμείς…
elzoni.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ