2015-02-17 17:03:18
Φωτογραφία για Η μαγεία του Champios League επιστρέφει! Τι θα δούμε απόψε
Το Champions League επιστρέφει στη δράση δύο μήνες και μια βδομάδα μετά, με τους αγώνες της φάσης των «16» να ξεκινούν σήμερα στις 21:45 Το σεντόνι θα κουνηθεί και πάλι, ο μαγευτικός ύμνος θα ακουστεί ξανά και οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι ετοιμάζονται να βιώσουν άλλη μία απολαυστική βραδιά.

Απόψε το μενού περιλαμβάνει δύο σπουδαίες αναμετρήσεις με τα βλέμματα ωστόσο να στρέφονται κυρίως στο Παρίσι. Εκεί και πιο συγκεκριμένα στο «Παρκ Ντε Πρενς», η Παρί Σεν Ζερμέν θα υποδεχτεί την Τσέλσι. Ένα ζευγάρι το οποίο συναντήθηκε και πέρσι, στην προημιτελικά της διοργάνωσης και πρόσφερε δυνατές συγκινήσεις και ωραίο θέαμα. Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Σαχτάρ υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου, όχι στην έδρα της όμως αλλά στο γήπεδο του Λβιβ.

Ας δούμε ορισμένα πράγματα για την κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά Παρί Σεν Ζερμέν-Τσέλσι

Όπως προαναφέρθηκε οι δύο ομάδες έχουν… χρωστούμενα από την περσινή σεζόν
. Τότε οι Γάλλοι είχαν επικρατήσει με 3-1 στην έδρα τους παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης, ωστόσο οι Λονδρέζοι επιβλήθηκαν με 2-0 στη ρεβάνς, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Σε αυτή τη φάση της χρονιά που συναντώνται οι συνθήκες μοιάζουν πιο ευνοϊκές για την Τσέλσι, καθώς η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο είναι πιο ξεκούραστη λόγω του ότι δεν αγωνίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο επειδή έχει αποκλειστεί από το Κύπελλο Αγγλία,, ενώ έχει και τον αέρα του +7 στην Premier League που τις δίνει καλύτερη ψυχολογία.

Επίσης, δεν έχει απώλειες, σε αντίθεση με την Παρί που πλήττεται από ορισμένες σοβαρές απουσίες όπως του Λούκας και του Καμπάιγ, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολοι οι Ματουιντί, Μότα, Μαρκίνιος και Παστόρε για τον Λοράν Μπλαν. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι απόψε προέρχονται και από γκέλα στο πρωτάθλημα, καθώς ισοφαρίστηκαν στο 89΄.

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπάγερν Μονάχου

Εδώ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα όσον αφορά το (θεωρητικό πάντοτε) φαβορί, με την Μπάγερν να επιθυμεί να εξασφαλίσει σκορ πρόκρισης από το αποψινό πρώτο παιχνίδι στην Ουκρανία, προερχόμενη και από το εντυπωσιακό 8-0 επί του Αμβούργου στη Μπουντεσλίγκα. Για τη Σαχτάρ η αποψινή είναι η πρώτη επίσημη αναμέτρηση για το 2015, καθώς μέχρι τώρα έχει δώσει 6 φιλικά στο νέο έτος πραγματοποιώντας μια μίνι προετοιμασία ελλείψει των εγχώριων υποχρεώσεων.

Οι Ουκρανοί δεν έχουν αγωνιστεί σε επίσημο ματς έπειτα από τον Δεκέμβριο και την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Επιπλέον, η ομάδα του Λουτσέσκου θα αγωνιστεί στο Λβιβ και όχι στη φυσική της έδρα λόγω του πολέμου, με τον προπονητή του συλλόγου να μιλάει για αγώνα ειδικών συνθηκών και να υποστηρίζει πως οι παίκτες του θα είναι ήρωες αν αποκομίσουν κάτι από την αναμέτρηση. Βέβαια ο έμπειρος πια Πεπ Γκουαρδιόλα γνωρίζει τις παγίδες που μπορεί να κρύβονται στην αποστολή των Βαυαρών και δεν θέλει να παρασυρθεί θεωρώντας εύκολο το ματς, ώστε να «κλειδώσει» σκορ πρόκρισης.

Σύνοψη…

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πάντως επιστρέφει στις οθόνες μας και μας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου μετά από καιρό, ώστε να ξεφύγουμε από τις… «ομορφιές» του ελληνικού ποδοσφαίρου, επιτέλους. Καλή απόλαυση και μακάρι να δούμε αμφίρροπα ματς με πλούσιο θέαμα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ