2012-05-02 16:24:04
Φωτογραφία για Συνεχίζεται κανονικά το «Βοήθεια στο Σπίτι» - Ανυπόστατες οι φήμες περί διακοπής του
Με αφορμή την ανακοίνωση Σωματείων Εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» περί πιθανής διακοπής του Προγράμματος και ελλείψεων στην υλοποίηση αυτού, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Προκαλεί πραγματικά εντύπωση η ανακοίνωση ορισμένων Σωματείων και Συλλόγων Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αφού επεξεργάστηκε συστηματικά εδώ και 10 μήνες το συγκεκριμένο πρόγραμμα, κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει το υφιστάμενο πρόγραμμα για τους 60.000 ωφελούμενους και να διασφαλίσει τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και την επέκταση σε 70.000 νέους ωφελούμενους για τους οποίους τα κριτήρια είναι διαφορετικά (ηλικία και άλλα) μιας και το νέο πρόγραμμα αφορά ασφαλισμένους στα Ταμεία που θα καλυφθούν με διαφορετικούς όρους από εκείνους που αφορούν στους 60.000 του υφιστάμενου προγράμματος.


Το υφιστάμενο πρόγραμμα διατηρείται στο ακέραιο, ενώ από το νέο πρόγραμμα, με το οποίο θα καλυφθούν οι 70.000 επιπλέον ωφελούμενοι, αναμένεται να δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας πέραν των υφιστάμενων σήμερα στους Δήμους.

Μάλιστα και για τα δύο προγράμματα έχει διασφαλιστεί συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, έχει αποσταλεί στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σχέδιο της νέας σύμβασης και έχει επέλθει συμφωνία η οποία αναμένεται να υπογραφεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Όσοι λοιπόν μιλούν για «εξόντωση του Βοήθεια στο Σπίτι» ή δεν έχουν ενημέρωση, την οποία παρείχε το Υπουργείο Εργασίας σε όλες τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ή παραπληροφορούν σκόπιμα εξυπηρετώντας προεκλογικές σκοπιμότητες.

Επειδή όμως το θέμα αφορά σε 130.000 πολίτες-ωφελούμενους και σε χιλιάδες εργαζομένους, όσοι επιλέγουν να παίξουν με την αγωνία και την ανασφάλεια, προσφέρουν κακές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο και πραγματικά λυπούμαστε για τις πρακτικές αυτές.»

poli-politiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ