2015-02-19 13:55:16
Φωτογραφία για ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ... ΛΑΤΙΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ! (PHOTOS)
Μεγάλο αφιέρωμα της ισπανόφωνης εφημερίδας "Hoy Deportes" στη Σχολή του Ολυμπιακού στο Σικάγο.

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στη Σχολή του Ολυμπιακού στο Σικάγο "φιλοξένησε" στις σελίδες της η ισπανόφωνη εφημερίδα της πόλης του Ιλινόις "Hoy Deportes". Η Σχολή μας στο Σικάγο, η οποία μετράει τρία χρόνια λειτουργίας, έχει στο δυναμικό της πάνω από 250 παιδιά και τα 145 κατάγονται από την Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα από το Μεξικό και την Αργεντινή. Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα που έφτιαξε η εφημερίδα "φιλοξενούνται" δηλώσεις του Επικεφαλή της Σχολής κ. Γιάννη Κοσμά ο οποίος μεταφέρει με επιτυχία την ιδέα του Ολυμπιακού στο Σικάγο.

Το αφιέρωμα περιστράφηκε γύρω από την λάτιν πλευρά της Σχολής με τον κ. Κοσμά να εξηγεί τον λόγο που ο Ολυμπιακός ελκύει παιδιά από αυτές την Λατινική Αμερική: "Οι Ισπανόφωνοι ξέρουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και γνωρίζουν τον Ολυμπιακό που συμμετέχει για πολλά χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ κατακτά πρωταθλήματα
. Στο Σικάγο υπάρχουν πολλές μεγάλες ομάδες αλλά πολλά παιδιά προτιμούν την Σχολή μας γιατί ανήκουμε σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπμ τον Ολυμπιακό". Στο αφιέρωμα αναφέρονται πολλές λεπτομέρειες για την ιστορία του Ολυμπιακού ενώ ο κ. Κοσμάς τονίζει πως η Σχολή ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα της Ακαδημίας του Ολυμπιακού από την Ελλάδα και γι' αυτό έχει τόσες επιτυχίες.

Στο θέμα υπάρχουν μαρτυρίες από παιδιά και γονείς που κατάγονται από την Λατινική Αμερική και έχουν εμπιστευτεί την Σχολή του Ολυμπιακού. Ο Εδουάρδο Ερνάντεζ, που ο γιος του αγωνίζεται στον Ολυμπιακό τονίζει: «Είμαστε στην ομάδα τους τελευταίους οκτώ μήνες και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Υπάρχει πολύ καλό σύστημα στις προπονήσεις". Ο Χουάν Γκουζμάν που έχει επίσης τον γιο του στον Ολυμπιακό υποστηρίζει: «Πριν ο γιος μου έπαιζε στους Σικάγο Μάτζικ, αλλά όλη η ομάδα, συνολικά 18 παιδιά, αποχώρησε και ήρθαμε στον Ολυμπιακό. Εδώ είναι πολύ καλά τα πράγματα". Η Σχολή του Ολυμπιακού έχει άρτιες εγκαταστάσεις και οι ομάδες της συμμετέχουν σ' όλα τα πρωταθλήματα του Ιλινόις.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ