2012-05-02 17:42:05
Φωτογραφία για ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΜΕΣΩ FACEBOOK
Η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook ξεκίνησε μια νέα εφαρμογή που επιτρέπει στα μέλη της στις ΗΠΑ και την Βρετανία να εγγραφούν επισήμως ως δωρητές οργάνων και να ανακοινώσουν αυτή την επιθυμία τους στο προφίλ τους. Όπως ανέφερε το Facebook ελπίζει η εφαρμογή αυτή ...

να συμβάλλει στο να σωθούν ζωές.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκενμπεργκ, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία αυτή την Τρίτη, λέγοντας ότι το Facebook και οι συνεργαζόμενες εταιρείες θέλουν να διευκολύνουν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες δωρεάς οργάνων σε άτομα που εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

Η κατάσταση των χρηστών του Facebook όσον αφορά στην δωρεά οργάνων θα είναι δημοσιευμένη μαζί με τα βιομετρικά χαρακτηριστικά τους στον τομέα Υγείας του προφίλ τους. Ο Ζούκερμπεργκ ανέφερε ότι ελπίζει πως οι χρήστες του Facebook θα παρακινηθούν μεταξύ τους για να εγγραφούν ως δωρητές οργάνων.

Όπως είπε ο ίδιος, η έμπνευση να ξεκινήσει την συγκεκριμένη εφαρμογή προέκυψε από την κοπελιά του που σπουδάζει γιατρός. Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε και η φιλία του με τον ιδρυτή της Apple, Στήβ Τζομπς, ο οποίος είχε κάνει μεταμόσχευση ήπατος.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ