2012-05-02 20:21:25
Φωτογραφία για ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ
Η ανεργία, που φτάνει σε ύψος ρεκόρ ...στην ευρωζώνη, αποτελεί άλλη μια ένδειξη ότι οι χώρες της ΕΕ χρειάζεται να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, τονίζει η Κομισιόν, αντιδρώντας στα «πολύ ανησυχητικά» νέα δεδομένα για την ανεργία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από την Eurostat.

«Το μήνυμα προς αυτούς που χάνουν τη δουλειά τους είναι ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο αντιμετωπίζουμε το θέμα πολύ σοβαρά και περιμένουμε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που θα δημιουργήσουν καλύτερες, περισσότερο βιώσιμες δουλειές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Τζόναθαν Τοντ.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η Κομισιόν εργάζεται με τα κράτη-μέλη, προκειμένου να χαράξει τα κατάλληλα μέτρα που θα βελτιώσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση και προσέθεσε ότι στις 30 Μαΐου θα παρουσιάσει συγκεκριμένες συστάσεις, ανά κράτος-μέλος, για τη βελτίωση της απασχόλησης.

Επιπλέον, ερωτηθείς «ποιο είναι το μήνυμα της Επιτροπής στους ανέργους, δεδομένου ότι τον περασμένο Μάρτιο στην ΕΕ, περίπου 6.500 άνθρωποι έχαναν καθημερινά τις δουλειές τους», ο εκπρόσωπος αρκέστηκε να απαντήσει:


«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας το θέμα της ανεργίας και αναμένουμε να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας των κρατών-μελών».

Η Κομισιόν έχει κάνει από την πλευρά της αυτό που της αναλογεί, διατυπώνοντας ιδέες για να αντιμετωπισθεί η κρίση και ξεκινώντας πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί, για παράδειγμα, η ανεργία των νέων, πρόσθεσε η εκπρόσωπος Πία Αρενκίλντε.

Οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, σταθεροποιώντας τα δημόσια οικονομικά των χωρών-μελών και προχωρώντας σε στοχευμένες επενδύσεις, σημείωσε
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ