2012-05-02 20:24:50
Φωτογραφία για Στήριξη ΟΠΑΠ στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
Σε ακόμα μία αξιέπαινη πρωτοβουλία... προχώρησε το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε., στηρίζοντας οικονομικά και ηθικά το σημαντικό έργο της ψηφιοποίησης του πολύτιμου αρχείου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. με την αρωγή της σ’ αυτό το μείζονος σημασίας έργο συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια του εκκλησιαστικού και εκπαιδευτικού ρόλου του Πατριαρχείου ως προπύργιο του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού στην Αφρική.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας, εξάλλου, την προσεχή Παρασκευή (04/05) στις 11:00, ο Μακαριότατος Πατριάρχης και Πάπας Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής , Θεόδωρος Β’ συνοδευόμενος από τον Έξαρχο του Πατριαρχείου στην Αθήνα, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άκκρας κ. Γεώργιο, θα επισκεφτεί τα κεντρικά γραφεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. στην Λεωφόρο Κηφισού.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε., Γιάννης Σπανουδάκης, τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση - στο πλαίσιο του εορτασμού του ιδρυτή της Εκκλησίας Αλεξανδρείας Αγίου Μάρκου - από τον Μακαριότατο, Θεόδωρο Β’, ο οποίος τόνισε:


«Οι εκατοντάδες επισκέπτες μας βλέπουν ότι υπάρχουμε σ’ αυτό το χώρο εδώ και 2.000 χρόνια. Ο Θεός θέλησε να μείνουμε λίγοι εδώ στην Αίγυπτο. Όμως, σε αυτές τις δύσκολες εποχές, βλέπουμε πολλούς Έλληνες να επιστρέφουν. Ποτέ κανείς δεν περίμενε ότι το 2012 θα έρχονταν εδώ εταιρείες από την Ελλάδα, αλλά και μεμονωμένοι Έλληνες πολίτες για στήσουν μικρότερες δουλειές. Αυτό το γεγονός μας δίνει θάρρος ότι ο Ελληνισμός υπάρχει και δεν θα χαθεί απ’ αυτή τη γωνιά της γης. Θέλω να εκφράσω μέσα από την καρδιά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΟΠΑΠ Α.Ε. Ένας μεγάλος και ευλογημένος Οργανισμός, μας βοηθάει στην ψηφιοποίηση των χειρογράφων, που αποτελούν έναν θησαυρό, μια αστείρευτη πηγή γνώσης. Είναι ταυτόχρονα και η ιστορία μας.

Είναι εκατοντάδες χρόνια καταγραμμένα με το χέρι. Η ΟΠΑΠ Α.Ε., λοιπόν, βοηθάει την προσπάθεια μας να βγουν αυτοί οι θησαυροί στην επιφάνεια, να γίνουν γνωστοί σε όλους και να χρησιμεύσουν σε όλους. Οφείλω να πω ακόμη ότι όταν βαδίζω απλά και ταπεινά στους δρόμους της Αφρικής, ακούω να μου λένε: “Πατέρα, είσαι Έλληνας, έλα κοντά μας”. Τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε και όλοι προσπαθούν να μας καταφρονήσουν, ξέρουμε ότι ο Έλληνας είναι δυνατός και δεν κάμπτεται όσο κι αν τον πολεμήσεις. Ο Έλληνας θα επιβιώσει. Σ’ αυτές, λοιπόν, τις δύσκολες μέρες, έρχεται και η ΟΠΑΠ Α.Ε. να μου πει: “Μακαριότατε Θεόδωρε, κουράγιο. Υπάρχουμε ως Έλληνες, υπάρχουμε ως Ελληνισμός, ξαναπαίρνουμε δυνάμεις”».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ. Α.Ε., Γιάννης Σπανουδάκης, υπογράμμισε:

«Το Πατριαρχείο είναι προπύργιο του Ελληνισμού. Φιλοξενεί όλους τους Έλληνες, όλους τους Χριστιανούς, όλους τους πιστούς. Ταυτόχρονα απ’ αυτό εκπορεύεται η διάδοση της Ορθόδοξης εκκλησιαστικής και επιστημονικής γνώσης σ’ ολόκληρη την Αφρική. Ανακοινώνοντας την οικονομική ενίσχυση προς το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας για την ψηφιοποίηση του τόσο πολύτιμου αρχείου του, θέλουμε να υποδηλώσουμε την απόφασή μας να συνδράμουμε στη διατήρηση αυτής της μεγάλης παράδοσης. Η σημασία του κοινωνικού έργου της ΟΠΑΠ Α.Ε., της ανταπόδοσης προς την κοινωνία και προς τον Ελληνισμό, της εμπιστοσύνης που τρέφουν για την εταιρεία μας οι Έλληνες, είναι μεγάλη. Ακόμη μεγαλύτερη όταν δι’ αυτού προβάλλεται διεθνώς η χώρα μας, μέσω, μάλιστα, της διατήρησης των ισχυρών σημείων του Ελληνισμού ανά τον κόσμο».

Sportaction.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ