2012-05-02 20:18:07
Φωτογραφία για Μην τραβάτε άλλο το σκοινί ...θα σπάσει!
Η λίστα με τα όσα πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα σύμφωνα με τους δανειστές μας, που έστειλε ο Λουκάς Παπαδήμος στους σημερινούς υπουργούς για να την δώσουν και στους αυριανούς, μάλλον δεν προδιαγράφει ότι το άμεσο μέλλον θα είναι ευοίωνο. Γιατί, ακόμη και αν μετά τις εκλογές της Κυριακής υπάρξει κυβέρνηση, είτε αυτοδύναμη, είτε συνεργασίας, είτε κυβέρνηση με ανοχή των άλλων πολιτικών κομμάτων, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες βουλευτές, που θα υπερψηφίσουν μέτρα που προβλέπουν, επί της ουσίας, νέες απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών, πλήρη αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, νέες περικοπές στις συντάξεις και στα εφάπαξ, νέα υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στην υγεία.

Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι ποιο ή ποια πολιτικά κόμματα θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της διακυβέρνησης της χώρας, αλλά πως θα καταφέρουν να απαλείψουν από τις υποχρεώσεις μας, αυτούς τους νέους απάνθρωπους και κατά κοινή ομολογία αναποτελεσματικούς για την οικονομία όρους, που με έμμεσες αλλά σαφείς απειλές θέλουν να μας επιβάλλουν οι δανειστές μας.


Όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται, η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Και τα πρόσθετα μέτρα που θέλουν να μας επιβάλλουν οι δανειστές μας δεν είναι μπορούν να εφαρμοστούν.

Και όποια κυβέρνηση το επιχειρήσει έχει πολλές μα πάρα πολλές πιθανότητας να αποτύχει και τότε ο τόπος θα οδηγηθεί πραγματικά σε μεγάλες περιπέτειες.

Οφείλει λοιπόν η νέα κυβέρνηση -όποια και αν είναι αυτή- να μην διακινδυνεύσει την πολιτική σταθερότητα της χώρας, επιχειρώντας το ανέφικτο, δηλαδή την υπερψήφιση μέτρων που θα οδηγήσουν στον αφανισμό την ελληνική κοινωνία και την οικονομία.

Οφείλει να πείσει τους δανειστές, ότι δεν πρέπει να τραβήξουν άλλο το σκοινί γιατί κινδυνεύει να σπάει και τότε κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις.

Γιατί αν μια νεοσύστατη κυβέρνηση «πέσει» στην πρώτη προσπάθεια που θα κάνει για να περάσει τα νέα σκληρά μέτρα στο κοινοβούλιο, θα οδηγήσει άμεσα σε δεύτερη αναγκαστική προσφυγή στις κάλπες. Και από εκεί μπορούν να βγουν δαίμονες.

Άλλωστε ελληνική είναι η ρήση « Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες».
24h
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ