2012-05-02 20:19:12
Φωτογραφία για Απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι - Αναμένουν τη γραπτή πρόταση των Ξενοδόχων
Την τελική πρόταση αναμένουν οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι, κατόπιν της δέσμευσης της την διαπραγματευτικής ομάδας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), ότι εντός ολίγων ημερών θα τους... αποστείλουν γραπτή πρόταση με λεπτομέρειες στις επιδιώξεις τους.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από τη καταγγελία της Κλαδικής σύμβασης στην οποία και τη πραγματοποίηση συνάντησης στα γραφεία της Π.Ο.Ξ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΕ – ΥΤΕ, “οι εργοδότες, περιορίστηκαν σε δηλώσεις καλών προθέσεων και ότι παρά την καταγγελία η πρόθεση τους είναι η εξεύρεση συμφωνίας και διατήρησης της Κλαδικής Σ.Σ.Ε.”

“Δεσμεύτηκαν ότι εντός ολίγων ημερών θα μας αποστείλουν γραπτή πρόταση που θα υπεισέρχεται με λεπτομέρειες στις επιδιώξεις τους.”

Η ΠΟΕΕ – ΥΤΕ, τονίζει ότι θα προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ επισημαίνει ότι η καταγγελία της σύμβασης είναι:

• Άκαιρη αφού απειλεί να τινάξει στον αέρα την επερχόμενη τουριστική περίοδο στις κρίσιμες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι.


• Καταχρηστική γιατί οι επιχειρηματίες του Τουρισμού είχαν αύξηση εσόδων κατά 10% για το 2011 και

• Άδικη διότι οι εργαζόμενοι έχουν ήδη απώλειες από την υπερφορολόγηση και τα απανωτά χαράτσια ενώ την ίδια ώρα δοκιμάζεται η επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους από την απορύθμιση της αγοράς εργασίας που έχουν επιβάλει οι εργοδότες, τις απολύσεις και το εκτεταμένο φαινόμενο των οφειλόμενων αποδοχών.

• Ανυπόστατη και έξω και πέραν των μνημονιακών διατάξεων αφού επιδιώκονται μείωση μισθών και επαναπροσδιορισμός επιδομάτων βάσει του Ν.4046/12 αλλά και σάρωμα θεσμικών κατακτήσεων όπως το 8ωρο, η επαναπρόσληψη των εποχιακών και η αποζημίωση απόλυσης.

news.travelling.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ