2012-05-02 22:00:35
Φωτογραφία για «Η ψήφος στη Δημοκρατική Συμμαχία πιάνει τόπο»
«Ζητάμε την ψήφο των Ελλήνων για να είμαστε στην επόμενη Βουλή μια χρήσιμη δύναμη λογικής, ευθύνης και σύνεσης. Με δυνατότητα παρέμβασης εντός και εκτός Ελλάδας, σε μια εποχή αστάθειας, γεμάτη κινδύνους», επισήμανε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος, στην Αποθήκη Δ' στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, ψηφίζοντας Δημοκρατική Συμμαχία στέλνεις μήνυμα, σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, «στους δύο αδιόρθωτους του συστήματος, χωρίς να παίζεις με το μέλλον της χώρας μας και γνωρίζοντας ότι η ψήφος σου πιάνει τόπο. Την ώρα της κάλπης, οι σημαίες ευκαιρίας πρέπει να υποστέλλονται! Τώρα ας δυναμώσουμε τις δικές μας φωνές!»

Σημείωσε ότι ο κίνδυνος για την Ελλάδα δεν έχει περάσει και ότι «χρόνο κερδίσαμε, όχι το στοίχημα». Ανέφερε ότι για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης, της ανασύνταξης της ελληνικής κοινωνίας θα χρειαστεί χρόνος, σχέδιο και δυνάμεις που θα μπορούν να πάνε την Ελλάδα μπροστά.


Για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι «ζουν στο δικό τους σύμπαν» και την ώρα του τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, βγήκαν πάλι να μοιράσουν προεκλογικά δισεκατομμύρια.

«Σε όλες τις πτυχές της συμπεριφοράς τους, δείχνουν ότι δεν άλλαξαν. Προεκλογικά ρουσφέτια. Προεκλογικές προσλήψεις. Χαριστική ρύθμιση των χρεών τους εις βάρος των φορολογουμένων. Τεράστιες κομματικές χρηματοδοτήσεις.

Αυτά τους ένωσαν!», συμπλήρωσε.

Ασκησε κριτική και στους ηγέτες των δύο κομμάτων. Για τον πρόεδρο της ΝΔ σημείωσε ότι «ο κ. Σαμαράς επί δύο χρόνια καλλιεργούσε ένα κλίμα τυφλής και ανεύθυνης αντιμνημονιακής υστερίας, για μικροπολιτικούς λόγους... Σήμερα στο όνομα μιας ματαιόδοξης αυτοδυναμίας λέει ότι δεν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και απειλεί μάλιστα ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε διαδοχικές εκλογές, οι οποίες θα ισοδυναμούν με απόλυτη καταστροφή»

Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ «γιγάντωσε το κράτος, εξέθρεψε πελατειακά φαινόμενα, απενοχοποίησε τη διαφθορά, κατασυκοφάντησε λέξεις όπως η επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις, ο ανταγωνισμός» και «σήμερα ο κ. Βενιζέλος αντί να απολογηθεί για το τι πήγε στραβά αυτά τα δύο χρόνια, ακολουθεί τώρα το δρόμο των εξαγγελιών σαν ήταν αμέτοχος σε όλα».

«Οι υπόλοιποι τα κόμματα, της Αριστεράς και της λαϊκίστικης Δεξιάς, προσπαθούν απλώς να εκμεταλλευτούν το θυμό του κόσμου για να κερδίσουν ψήφους. Λένε πράγματα τρελά και ανεύθυνα που μπορούν να οδηγήσουν στην καταστροφή», ανέφερε.

«Ανάμεσα στην αμετανόητη συμπεριφορά των δύο και την καταστροφική προοπτική των υπολοίπων, η Δημοκρατική Συμμαχία προσφέρει μια θετική διέξοδο», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη και ζήτησε δύναμη για να αλλάξει το κράτος που αποτελεί, όπως είπε, τον πυρήνα του προβλήματος.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη θα δώσει βουλευτές στη Δημοκρατική Συμμαχία και στην Α' και στη Β' Περιφέρεια. Έπλεξε το εγκώμιο των υποψήφιων βουλευτών, η οποίοι ανέβηκαν στο βήμα, με την ολοκλήρωση της ομιλίας της.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ