2012-05-02 22:06:04
Φωτογραφία για Χρηματοδότηση 22,5 εκ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κρήτης
Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η προδημοσίευση για την προκήρυξη ενίσχυσης επιχειρήσεων... στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ.

Το κονδύλιο που διατέθηκε είναι ύψους 433,5 εκ. ΕΥΡΩ, εκ των οποίων τα 22,5 εκ. ΕΥΡΩ προορίζονται για την Κρήτη.

Το πρόγραμμα ΠΕΠ του ΕΣΠΑ επιχορηγεί τις υφιστάμενες επιχειρήσεις (εφόσον λειτουργούν πάνω από 2 έτη) για τους ακόλουθους τομείς:

-Εμπόριο (εμπορικές επιχειρήσεις)

-Υπηρεσίες (τριτογενής τομέας)

-Τουρισμός (τουριστικές επιχειρήσεις)

-Μεταποίηση (μεταποιητικές επιχειρήσεις)

Αναλυτικά τα αντικείμενα δραστηριότητας που θα επιχορηγηθούν (Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας) θα ανακοινωθούν με την έκδοση της επίσημης προκήρυξης του προγράμματος.

Το ποσοστό επιχορήγησης για την περιφέρεια της Κρήτης ανέρχεται σε 50% για τις μικρές επιχειρήσεις και σε 40% για τις μεσαίες επιχειρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται και οι υπό σύσταση επιχειρήσεις, ενώ δεν θα απαιτείται καθόλου η απόδειξη της ύπαρξης ιδίας συμμετοχής (ιδίων κεφαλαίων), όπως συνέβαινε σε παλαιότερα προγράμματα.


Ενδεικτικές Δαπάνες που επιδοτούνται:

-κτηριακές εργασίες

-αγορά νέων μηχανημάτων

-εξοπλισμός προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας

-συστήματα αυτοματοποίησης και διασφάλισης ποιότητας (ISO – Haacp)

-προβολή-προώθηση κά.

Βασική προϋπόθεση για την ένταξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων είναι ο ετήσιος κύκλος εργασιών της τελευταίας τριετίας να κυμαίνεται (κατά μέσο όρο) άνω των 20.000 ΕΥΡΩ (στο «Εμπόριο» και στις «Υπηρεσίες») και άνω των 30.000 ΕΥΡΩ (στη «Μεταποίηση» και στον «Τουρισμό»). Επίσης θα ισχύει η υποχρέωση της διατήρησης της απασχόλησης για δύο έτη μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης, για όσους τελικά επιδοτηθούν.

Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει με την δημοσίευση της επίσημης προκήρυξης από το ΥΠΟΙΑΝ. Στα πλαίσια του προγράμματος, το αναπτυξιακό κέντρο παρέχει πλήρη και ολοκληρωμένη υποστήριξη, από τον πρώτο έλεγχο επιλεξιμότητας, τη σύνταξη και την υποβολή της αίτησης καθώς και στη σύνταξη ενός άριστου business plan που θα δώσει τη μέγιστη μοριοδότηση. Περισσότερες πληροφορίες στο www.akk.gr ή στο 2810 823002 ([email protected]).
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΕΛΙΚΟ: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΕΛΙΚΟ: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ