2012-05-02 22:06:25
Φωτογραφία για ΤΕΛΙΚΟ: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0
Το γκολ του Γιώργου Γεωργιάδη ...στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, στην Τούμπα, επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να συνεχίσει να… ονειρεύεται την πρώτη θέση των play off και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League, μετά και την ισοπαλία (1-1) του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ, με τον Ατρόμητο.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε μ’ ένα κλασικό 4-4-2, με τον Μπόλονι να ρίχνει στην επίθεση το δίδυμο Σαλπιγγίδη-Αθανασιάδη και τετράδα στα χαφ τους Γκαρσία, Φωτάκη, Λαζάρ και Λίνο. Στα μετόπισθεν ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε τους Έτο, Μαλεζά, Τσιρίλο και Σταφυλλίδη, ενώ κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χαλκιάς.

Στην αντίπερα όχθη, ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ μ’ ένα σύστημα 4-2-3-1, με μοναδικό προωθημένο τον Νίκο Λυμπερόπουλο και στα δύο άκρα της επίθεσης του Σιαλμά και Λεονάρντο. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Καφές (με περισσότερο οργανωτικές αρμοδιότητες), Φούντας και Μάκος, ενώ την «κιτρινόμαυρη» άμυνα συνέθεσαν οι Γεωργέας, Καράμπελας στα δύο άκρα της, με τους Μπουγαΐδη και Κοντοέ στην «καρδιά» αυτής. Τα δοκάρια της Ένωσης κλήθηκε να υπερασπιστεί ο Κωνσταντόπουλος.


Στο πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ήλεγξε το ματς. Με 67% κατοχή μπάλας οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι είχαν την υπεροχή στο παιχνίδι, χωρίς ωστόσο, να είναι ανάλογα απειλητικοί για την εστία της ΑΕΚ Οι γηπεδούχοι είχαν – για του λόγου το αληθές – έξι τελικές προσπάθειες έναντι εφτά της ΑΕΚ, ενώ ως μεγάλες ευκαιρίες μπορούν να χαρακτηριστούν μόλις δύο εξ αυτών… Μία εκατέρωθεν και μάλιστα, σε διάστημα τριών λεπτών η μία από την άλλη…

Αρχικά η Ένωση απείλησε με τον Νίκο Λυμπερόπουλο στο 30’, για να «απαντήσουν» οι Θεσσαλονικείς με τον Σαλπιγγίδη και τον Αθανασιάδη στο 32’…

Η ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι η… Θεά Τύχη της γύρισε την πλάτη, καθώς πριν την έναρξη του ματς ο Φαμπιάν Βάργκας αποκλείστηκε λόγω τραυματισμού, με τον νεαρό Ταξιάρχη Φούντα να παίρνει την θέση του στην βασική 11άδα των «κιτρινόμαυρων», στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Ιδιαίτερα όσον αφορά στο ανασταλτικό κομμάτι, οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι στο 51’ όταν ο Γεωργέας φάνηκε να βγάζει από τον πορεία του τον Λίνο, μπροστά από την κενή εστία της ΑΕΚ, σε παράλληλο γύρισμα του Σαλπιγγίδη… Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Ένωση απείλησε την εστία του Χαλκιά, ο Καφές ωστόσο, δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση, έπειτα από το γύρισμα του Σιαλμά.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο μεγάλωνε το άγχος και των δύο ομάδων, αλλά κυρίως αυτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι ήθελαν να εκμεταλλευτούν πάση θυσία αφενός τη «γκέλα» του Παναθηναϊκού νωρίτερα το απόγευμα (σ.σ. άφησε δύο βαθμούς στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ατρόμητο) κι αφετέρου τον παράγοντα έδρα…

Ο Μπόλονι έριξε στη «μάχη» στο 67’ τον Βλάνταν Ίβιτς στη θέση του Κοστίν Λάζαρ θέλοντας, τόσο να ελέγξει καλύτερα το νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, όσο και να… μπολιάσει την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με περισσότερη φαντασία και δημιουργικότητα.

Λίγο αργότερα, ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε ακόμα πιο επιθετικό τον ΠΑΟΚ περνώντας τον Γεωργιάδη στη θέση του Λίνο, σε μία σαφή ένδειξη ότι η ισοπαλία ισοδυναμούσε με… ήττα – τουλάχιστον στο μυαλό του Μπόλονι – για τους Θεσσαλονικείς.

Η… λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 87’ από την δεύτερη αλλαγή του Λάζλο Μπόλονι, τον Γιώργο Γεωργιάδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την «περίεργη» τροχιά που πήρε η μπάλα, μετά την πρόσκρουσή της στο σώμα του Γεωργέα, στο σουτ του Σταφυλλίδη και μ’ ένα εναέριο βολ πλανέ την έστειλε στα δίχτυα της Ένωσης «γράφοντας» το 1-0 για τον ΠΑΟΚ!

Στα τελευταία λεπτά πέρασαν στο ματς οι Λαγός, Μπέλεκ (αμφότεροι πριν το γκολ του ΠΑΟΚ) και Τσίτας για λογαριασμό της ΑΕΚ, όπως και ο Νιμανί για τον ΠΑΟΚ χωρίς ωστόσο, να κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Συμπερασματικά, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμεινε… ζωντανός χάρη στο γκολ του Γεωργιάδη στο κυνήγι του Champions League, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, η οποία μένοντας πλέον πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό φαίνεται πως θ’ αρκεστεί στην διεκδίκηση όσο το δυνατόν καλύτερου «εισιτηρίου» για το Europa League…

onsports.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ