2015-03-04 17:26:08
Φωτογραφία για ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΕΚΤΟΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στο Eurogroup της Δευτέρας δεν θα συζητηθεί πακέτο νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδοντας δήλωση του Ισπανού υπουργού Οικονομικών, πριν από λίγες ημέρες, πως έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για τη χορήγηση προς την Ελλάδα νέου πακέτου βοήθειας ύψους 30-50 δισ. ευρώ. Ο Λουίς ντε Γκίντος άνοιξε το θέμα τη Δευτέρα λέγοντας πως έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για τη χορήγηση προς την Ελλάδα νέου πακέτου βοήθειας ύψους 30-50 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, τόσο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπουμ όσο και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διέψευσαν στη συνέχεια ότι υπάρχει τέτοια συζήτηση, ενώ επανέλαβαν ότι προς το παρόν η προσπάθεια επικεντρώνεται στην επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος. «Κάθε συζήτηση για το ύψος ή το τι θα περιλαμβάνει ένα ενδεχόμενο επόμενο πρόγραμμα είναι ως εκ τούτου πρόωρη» δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ.


Πάντως, ο Λουίς ντε Γκίντος επανήλθε και σήμερα λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι απίθανο να μπορέσει να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές δανεισμού ως τον Ιούνιο, όταν η παράταση της δανειακής της σύμβασης εκπνέει, και άρα είναι πιθανό να χρειαστεί περαιτέρω στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της. Ο Ντε Γκίντος επέμεινε ότι κάποια μορφή προγράμματος μοιάζει όλο και πιο πιθανή.

Είπε ακόμη ότι το μέγεθος του τρίτου πακέτου για την Ελλάδα δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί και ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν τις ανάγκες της Αθήνας για ρευστότητα και τα ποσά που θα πρέπει να καταβάλει για την αποπληρωμή των φετινών δανειακών υποχρεώσεων της Αθήνας στο προσεχές συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, την ερχόμενη εβδομάδα. Επανέλαβε εξάλλου την εκτίμηση ότι το νέο πρόγραμμα θα κυμαίνεται από τα 30 δισ. ευρώ έως τα 50 δισ. ευρώ, ένα ποσό που είχε αναφέρει και στις προηγούμενες δηλώσεις του.

«Εάν η Ελλάδα δεν ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές μέχρι τον Ιούνιο (...) θα χρειαστεί να καταλήξουμε σε κάποιο άλλο είδος συμφωνίας με την Ελλάδα, είτε το αποκαλέσετε σύμφωνο, είτε συμφωνία ή πρόγραμμα» είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Βαρκελόνη και πρόσθεσε ότι του φαίνεται απίθανο η Αθήνα να καταφέρει να εξασφαλίσει μόνη της την αναχρηματοδότησή της σύντομα.

«Δώσαμε στους εαυτούς μας τέσσερις μήνες, προκειμένου να δούμε ποια είναι η αληθινή κατάσταση, να δούμε πώς η Ελλάδα τηρεί τους όρους και να προσπαθήσουμε να εξακριβώσουμε τι θα ακολουθήσει (...), που βασικά είναι μια τρίτη συμφωνία διάσωσης» πρόσθεσε ο Ντε Γκίντος.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ