2012-05-02 23:13:06
Φωτογραφία για Η Ευρωζώνη χρειάζεται μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει στην ανάπτυξη
Απαραίτητη κρίνει η Άγγελα Μέρκελ μία συνεπή δημοσιονομική πολιτική εντός Ευρωζώνης προκειμένου να... εξαλειφτεί η υπερχρέωση και να επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Hamburger Abendblatt» ενόψει των εκλογών στο κρατίδιο του Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν, η γερμανίδα καγκελάριος επανέρχεται στην πάγια συνταγή που προκρίνει, τον συνδυασμό δηλαδή μίας σταθερής δημοσιονομικής πολιτικής και μέτρων για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

«Απαιτούνται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα άρουν τα εμπόδια για την ανάπτυξη και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα των κρατών», τονίζει η κ. Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο.

Για την ανάπτυξη και την απασχόληση η Καγκελάριος υποστηρίζει πως οι αποφάσεις που απαιτούνται είναι περισσότερο πολιτικές παρά οικονομικές, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «όλα αυτά είναι μέτρα, για τα οποία χρειάζεται πολιτικό θάρρος και δημιουργικότητα μάλλον, παρά δισεκατομμύρια ευρώ».


«Προγραμματίζουμε τώρα στην Ευρώπη να διαμορφωθεί πιο ευέλικτα η χρήση των κοινοτικών πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία, ώστε κατ' αυτόν τον τρόπο να μπορέσουν να δανειοδοτηθούν καλύτερα και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

Αναφορικά με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και τα σενάρια περί χαλάρωσής του από ορισμένα κράτη-μέλη, η καγκελάριος εμφανίζεται πεπεισμένη ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, τονίζοντας ότι 25 από τα 27 κράτη έχουν ήδη συμφωνήσει. «Δεν μπορεί να υποστηριχθεί έναντι των επόμενων γενεών μια ζωή στηριγμένη σε διαρκώς αυξανόμενο χρέος», ισχυρίστηκε η κ. Μέρκελ, προσθέτοντας πως εάν η Ευρώπη θέλει να επανακτήσει την εμπιστοσύνη σε παγκόσμιο επίπεδο θα εξαρτηθεί και από τον τρόπο που θα χειριστεί αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ