2012-05-03 00:01:07
Φωτογραφία για Σαν σήμερα η Θεσσαλονίκη σοκαρίστηκε από την εν ψυχρώ εκτέλεση οδηγού λεωφορείου [ΒΙΝΤΕΟ]
Το περιστατικό, το οποίο είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο σημειώθηκε στις 3 Μαΐου 2008. Ο τοξικομανής, που ήταν γνωστός στις Αρχές για άλλα μικροαδικήματα, είχε συλληφθεί για κλοπή πορτοφολιού, αλλά εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι δεν του έβαλαν χειροπέδες, κατάφερε να αποδράσει από το περιπολικό, αρπάζοντας το όπλο ενός εκ των δύο αστυνομικών-μελών του πληρώματος Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία, κράτησε ομήρους οδηγούς ιδιωτικών αυτοκινήτων, ενώ, στην πορεία, μπήκε στο λεωφορείο του ΟΑΣΘ που οδηγούσε ο άτυχος 59χρονος και με το πιστόλι του αστυνομικού πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από ιδιώτη, τον οποίο είχε πάρει επίσης όμηρο. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν από άλλο δικαστήριο και οι δύο αστυνομικοί που τον συνόδευαν.

Τελικά καταδικάστηκε σε ιδόβια, πριν από λίγες ημέρες, στις 25 Απριλίου.

(φωτό) Ο δράστης του φόνου λίγο μετά τη σύλληψή του


Κατά την απολογία του, επικαλέστηκε την τοξικομανία του για να δικαιολογήσει τις πράξεις του, ενώ υποστήριξε ότι το όπλο που κρατούσε στα χέρια του εκπυρσοκρότησε στη διάρκεια πάλης που είχε με το 59χρονο θύμα.

Οι ισχυρισμοί του για τις συνθήκες της δολοφονίας του άτυχου οδηγού ήρθαν σε αντίθεση με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, γεγονός που επισήμανε ο εισαγγελέας της έδρας που πρότεινε την ενοχή του.

Το δικαστήριο τον έκρινε ομοφώνως ένοχο για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της αρπαγής, της παράνομης βίας, της ληστείας, της κλοπής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόδρασης, της αντίστασης και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Για τις ίδιες πράξεις είχε καταδικαστεί και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, όταν του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξη 25 ετών.
planet-greece
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ