2012-05-03 00:45:20
Φωτογραφία για Ερωτήματα αναγνώστη για την Κυριακή των εκλογών!
Καταρχήν να διευκρινίσω ότι είμαι νέος-πτυχιούχος-άνεργος κτλ γιατί κάποιοι θα αρχίσουν να βγάζουν συμπεράσματα.

Καθώς πλησιάζει η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας, οι εκλογές, θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα.

Θεωρείτε ότι ένα κόμμα θα θυσίαζε το 20-30% του ποσοστού του αν δεν ήταν απαραίτητο για τη χώρα; Ναι, στη ΝΔ αναφέρομαι και η απάντηση είναι προφανής. Μήπως όμως αφού η Ελλάδα είναι εκτός αγορών και δεν έχει αυτάρκεια σε τρόφιμα και καύσιμα θα είναι όντως πολύ χειρότερα να χρεωκοπήσει; Γιατί μπορείς να κάνεις ότι θες όταν είσαι αυτάρκης, όχι όμως όταν κάνεις εισαγωγές σε κρέας 1 δις. Μια επιστροφή στη δραχμή μπορεί να είναι εφικτή σε κάποια χρόνια αν προγραμματιστεί σωστά, η άτακτη χρεωκοπία όμως θα είναι καταστροφική. Αφήστε που όλη η Ευρώπη ! (ακόμα και η Μέρκελ) φαίνεται πια να καταλαβαίνει ότι χρειάζονται μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης (έρχεται στις θέσεις Σαμαρά).


Επίσης, είναι λογικό όταν έχεις 40 χρόνια ελλείμματα να φτάσεις κάποια στιγμή εδώ. Όμως δεν είδα κανέναν τόσα χρόνια να διαμαρτύρεται για τον υπερβολικό δανεισμό του κράτους. Όλα μια χαρά όσο υπήρχαν λεφτά. Αυτό δείχνει το ότι ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του και αδιαφορεί για τη χώρα. Επιπλέον, στην ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρεται ότι οι περικοπές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι αρκετές και τώρα χρειάζονται μόνο διαρθρωτικές αλλαγές.

Το θέμα ποιο είναι; Την Κυριακή θα ψηφίσουμε με βάση το παρελθόν ή το μέλλον που θέλουμε για την Ελλάδα; Όπως διάβασα στην Καθημερινή, όταν παίρνει φωτιά το σπίτι μας κυνηγάμε αυτούς που την έβαλαν ή πρώτα καθόμαστε να τη σβήσουμε; Η πολιτική σταθερότητα είναι μια από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα. Ποιος τρελός θα επενδύσει όταν δεν ξέρει τι του ξημερώνει;

Μήπως λοιπόν κάποιοι παίζουν με τον πόνο μας στην προσπάθειά τους για ψήφους; Μήπως οποιαδήποτε πολιτική έχει έστω 1% πιθανότητα να χρεωκοπήσουμε και να πάμε στο διάολο είναι υπερβολικά επικίνδυνη και εθνοπροδοτική; Λέω εγώ τώρα. Ο καθένας έχει τη γνώμη του και περιμένω να μου κάνετε κριτική, κόσμια όμως γιατί αντιπαθώ τα ζώα που βρίζουν χωρίς να επιχειρηματολογούν. Το βασικό είναι να ξέρουμε ακριβώς τι ψηφίζουμε και γιατί και να μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη της πράξης μας.

Γενικά έχω μεγάλη δημοκρατική συνείδηση και δεν έχω πρόβλημα με οτιδήποτε επιλέξει η πλειοψηφία, αφού έτσι είναι το δημοκρατικό πολίτευμα. Απλά λέω μια γνώμη.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ