2015-03-11 08:50:10
Φωτογραφία για Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις! Την Πέμπτη στην Αθήνα ξένοι εμπειρογνώμονες για τεχνικό έλεγχο;
Η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο ξεκινάει σήμερα στις Βρυξέλλες, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα υπάρχουν και έλεγχοι στην Αθήνα Πληροφορίες μιλούν για ξένους εμπειρογνώμονες που καταφθάνουν στην Αθήνα, ωστόσο η κυβέρνηση διαψεύδει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Παράλληλα ότι ενώ η διαδικασία ξεκινάει στις Βρυξέλλες το ΔΝΤ μοιάζει να μην έχει την παραμικρή συμμετοχή.

Το τοπίο είναι θολό. Ειδικά σε ό,τι αφορά τους επίσημους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι χαρακτηριστική η φράση του Γ. Ντάισελμπλουμ ότι οι τεχνικοί έλεγχοι θα γίνουν και στην Αθήνα. Η άποψη αυτή είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από εκείνη που διατύπωσε αμέσως μετά ο Γ. Βαρουφάκης και κάπως έτσι υπήρξε, πριν καν μπει σε εφαρμογή η συμφωνία για έναρξη διαπραγματεύσεων και πάλι αρνητικό κλίμα.

Μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1 ο Δ. Στρατούλης είπε πως υπουργοί και βουλευτές είναι εκλεγμένοι από τον λαό, μιλούν με ομολόγους τους και όχι με τεχνικά κλιμάκια. Δεν θα δούμε ξανά τις εικόνες που βλέπαμε στην Αθήνα.


Την ίδια στιγμή από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού το ΔΝΤ δεν μοιάζει να έχει την παραμικρή ιδέα. Δεν υπάρχει η παραμικρή ανακοίνωση για συμμετοχή του στις διαδικασίες που ξεκινούν σήμερα. Μάλιστα πληροφορίες λένε ότι ούτε ο κ. Τόμσεν, ούτε ο κ. Γκογιάλκ βρίσκονταν ως χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες.

Είναι δεδομένη η θέση του ΔΝΤ ωστόσο ότι ο έλεγχος γίνεται στην Αθήνα και πουθενά αλλού, ειδικά σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων οι οποίοι ζητούν να λαμβάνουν συγκεκριμένα στοιχεία.

Παράλληλα οι Θεσμοί, αν και η ελληνική πλευρά έχει δαιμονοποιήσει τη λέξη τρόικα, στις σημερινές διαπραγματεύσεις στέλνουν παλιούς μας γνώριμους. Η ΕΚΤ θα εκπροσωπιθεί από τον κ. Μαζούχ και η Κομισιον από τον κ. Κοστέλο.

Από ελληνικής πλευράς, επικεφαλής των συζητήσεων στις Βρυξέλλες έχουν τεθεί ο Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, Ν. Θεοχαράκης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γ. Χουλιαράκης. Στην ομάδα μετέχουν επίσης, στελέχη από το επιτελείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, η κ. Ελενα Παναρίτη από το επιτελείο του κ. Γ. Βαρουφάκη και συνεργάτες του κ. Ευ. Τσακαλώτου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ