2012-05-03 08:43:08
Φωτογραφία για '' Η ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΣΥΡΙΖΑ''
«Ο λαός έχει πια συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη συγκεκριμένη βήμα προς βήμα ρεαλιστική και εφαρμόσιμη εναλλακτική πρόταση εξουσίας στο μνημόνιο. Ότι ή μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ. Ότι ή μνημόνιο ή Αριστερά. Αυτό είναι το δημοψήφισμα της 6ης Μαΐου».

Αυτά σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «απευθυνόμαστε σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα, στους ανέργους, στους νέους, σε όσους ακόμη προβληματίζονται για την ψήφο τους, σε όσους αδιαφορούν και τους λέμε: Μην αφήσετε τους άλλους να μιλήσουν για σας. Μιλήστε εσείς. Μην τους εκχωρήσετε την ιδιότητα του πολίτη». Και συμπλήρωσε: «Αυτήν την ιδιότητα δεν μπορούν ούτε να σας την αφαιρέσουν ούτε να σας την κλέψουν, όπως σας έκλεψαν τις δουλειές, τους μισθούς και τα όνειρα».


Σε συνέντευξή του, εξάλλου, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ένα ανατρεπτικό αποτέλεσμα την Κυριακή θα υποχρεώσει τις ηγεσίες του ΚΚΕ αλλά και της ΔΗΜΑΡ να αναθεωρήσουν την στάση τους, ώστε να συγκροτηθεί κυβέρνηση της Αριστεράς.

Τόνισε ότι στόχος του κόμματός του είναι να πάρει τη διερευνητική εντολή και να σχηματιστεί αριστερή κυβέρνηση, ώστε να αποφευχθεί μια κυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, σημειώνοντας ότι την Κυριακή «το μνημόνιο πρέπει να ηττηθεί ολοκληρωτικά», διαφορετικά, προσθέτει, «αυτές οι εκλογές θα είναι σαν να μην έγιναν ποτέ», αφού από την Δευτέρα θα αρχίσουν να υλοποιούνται τα νέα μέτρα.

Ο κ. Τσίπρας απορρίπτει τη συμμετοχή του κ. Καμμένου σε αριστερή κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Καμμένος στην ουσία υπερασπίζεται τις θέσεις της ΝΔ, τις οποίες εγκατέλειψε ο κ. Σαμαράς όταν ψήφισε το μνημόνιο και κατά συνέπεια η αφετηρία του κ. Καμένου είναι τελείως διαφορετική και επομένως δεν μπορεί να αποτελέσει λύση διεξόδου.

Για τη Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι είναι αποτέλεσμα της βαθιάς κρίσης του συστήματος εξουσίας και σημειώνει ότι «είναι πρόβλημα δημοκρατίας, αξιοπρέπειας και σεβασμού στην ιστορία το να κάτσουν στα βουλευτικά έδρανα αυτοί οι τύποι του κοινού ποινικού δικαίου με τα τατουάζ με τις σβάστικες».

Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών θα έχει αντίκτυπο σε όλη την Ευρώπη, αφήνει σαφώς να εννοηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, όταν αναφέρει ότι είναι ανάγκη να υπάρξει στροφή σε μιά δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη, ενώ δηλώνει ότι, αν η κ. Μέρκελ ψήφιζε στην Ελλάδα, θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ένα Σύνταγμα που θα ενισχύσει την εθνική κυριαρχία και όχι Σύνταγμα αποικίας, επικρίνοντας έτσι τον κ. Βενιζέλο για την πολιτική και τις θέσεις του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ