2012-05-03 09:45:04
Φωτογραφία για Τα οικονομικά στοιχεία της πορνείας στην Ελλάδα
Ο υπολογισμός του οικονομικού μεγέθους της πορνείας δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς το αρχαιότερο επάγγελμα δεν εξασκείται στις ημέρες μας μόνο σε οργανωμένους χώρους, αλλά κυρίως από μη δηλωμένες ιερόδουλες σε μη γνωστούς χώρους και σε αρκετές περιπτώσεις υπαίθρια.

Στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και δεδομένα διεθνών οργανισμών τοποθετούν την πορνεία στην Ελλάδα μεταξύ του 0,66% και του 0,76% του ΑΕΠ, δηλαδή μεταξύ 1,419 δισ. ευρώ και 1,634 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδος (ΣΕΠΕ), δηλαδή το συνδικαλιστικό φορέα των ιερόδουλων, σήμερα οι κάτοχοι αδειών εξασκήσεως επαγγέλματος ως εκδιδόμενα άτομα ανέρχονται πανελλαδικά σε 1.200, ενώ αντίστοιχες άδειες εξασκήσεως επαγγέλματος έχει και το βοηθητικό προσωπικό των πορνείων, που ανέρχεται σε 2.500 περίπου άτομα. Συνολικά, οι δηλωμένοι οργανωμένοι χώροι ασκήσεως του επαγγέλματος (πορνεία) προσεγγίζουν τους 500.

Στην προ δεκαετίας απογραφή των εκδιδομένων γυναικών προέκυψε πως το 9% ήταν νόμιμες και το υπόλοιπο ποσοστό παράνομες. Και σήμερα, το κύριο σώμα της πορνείας στην Ελλάδα αποτελείται μη δηλωμένες αλλοδαπές γυναίκες και ανήλικα άτομα, αφορώντας το 75% του συνόλου των εκδιδομένων. Το δε Σωματείο Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδος ανεβάζει τον αριθμό των παράνομα εκδιδόμενων στις 20.000.

Αν υποθέσουμε πως συνολικά στην πορνεία και την παραπορνεία συμμετέχουν 25.000 άτομα και το παραγόμενο από τη δραστηριότητα προϊόν είναι 1,634 δισ. ευρώ, αυτό σημαίνει πως το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα ανέχεται στα 65.360 ευρώ!

Απλά να υπενθυμίσουμε πως το 2011 το μέσο ετήσιο εισόδημα, που δήλωσαν οι γιατροί στην εφορία, ήταν 54.081 ευρώ. Το δε κατά κεφαλήν εισόδημα, που δήλωσαν οι ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης ανήλθε σε 6.528 ευρώ, δηλαδή το 10% του μέσου εισοδήματος των ιερόδουλων.

Η αναγωγή σε επίπεδο μηνός καταδεικνύει πως το μέσο μηναίο εισόδημα των εκδιδομένων γυναικών ανέρχεται σε 5.446,6 ευρώ τον μήνα, αν και θα πρέπει να τονισθεί πως το επάγγελμα ασκείται σε πολλές περιπτώσεις... υπερωριακά.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ