2012-05-03 11:00:10
Φωτογραφία για Στο ΜΙΝΙΟΝ από Σεπτέμβριο το ΥΠΕΚΑ
Το κτήριο του πρώην πολυκαταστήματος πληροί τις προδιαγραφές της σχετικής πρόσκλησης

Το κτίριο του ΜΙΝΙΟΝ πληροί τις προδιαγραφές της σχετικής πρόσκλησης του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για τη στέγαση των 1.300 υπαλλήλων του Βασικά πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου κτηρίου _ σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή που αξιολόγησε τις προσφορές για το κτήριο στο οποίο θα μετεγκατασταθούν όλες οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ _ είναι η άμεση μείωση του κόστους ενοικίασης.

Η αναλογία ανά τετραγωνικό μέτρο (τ..μ.) ωφέλιμου κτιρίου, από 16,16 ευρώ /τ.μ. μειώνεται σε 10,57 ευρώ /τ.μ. Στα …ατού της συγκεκριμένης επιλογής επίσης περιλαμβάνονται:

- η άριστη συγκοινωνιακή υποστήριξη από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (το κτήριο του ΜΙΝΙΟΝ βρίσκεται 50 μέτρα από τις στάσεις του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ και κοντά σε πλήθος στάσεων λεωφορείων και τρόλεϊ)

- η τήρηση πολεοδομικών, κτηριοδομικών, πυροσβεστικών και υγειονομικών διατάξεων.

- η δυνατότητα χαρακτηρισμού του ως «πράσινο κτίριο» (με τη δημιουργία πράσινης στέγης, χρήσης των υπόγειων υδάτων για την ψύξη των κλιματιστικών μονάδων κλπ).

Η συγκεκριμένη επιλογή ενισχύει τις προσπάθειες του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) τα τελευταία δύο χρόνια, για αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας το οποίο μαραζώνει πληθυσμιακά και οικονομικά.

Η διαδικασία της μετεγκατάστασης αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου συμπεριλαμβανομένης και της μετακίνησης του προσωπικού στις νέες θέσεις εργασίας.

Στο νέο ακίνητο θα στεγαστούν περίπου 1.300 άτομα. Σήμερα το ΥΠΕΚΑ ενοικιάζει 28 κτίρια, στην πλειονότητά τους παλαιά (άνω των 30 ετών) τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες μιας σύγχρονης υπηρεσίας, είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα και με αυξημένες λειτουργικές δαπάνες.

Με τη μετεγκατάσταση αναμένεται να εξοικονομηθούν πόροι από τα μισθώματα (τουλάχιστον 4,5 εκ. ευρώ κατ' έτος) και να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα τουλάχιστον κατά 50%.

Ενδεικτικά, για το έτος 2011, και παρά τις σημαντικές μειώσεις στα υφιστάμενα μισθώματα, τα συνολικά ενοίκια ξεπέρασαν τα 6,5 εκ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έξοδα των κτιρίων του ΥΠΕΚΑ (φύλαξη, καθαριότητα, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ) ξεπέρασαν το ποσό των 2 εκ. ευρώ.
tovima.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ