2015-03-19 08:04:48
Φωτογραφία για «Όπα πα πα πα !! Άστο αυτό γιατί καίει» !!
Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης

Υποναύαρχος ε.α ΠΝ

Εμένα μου έτυχε μερικές φορές στη θητεία μου!! 

Έπρεπε να γίνει «κάτι» σαν υπέρβαση, σαν ξεκαθάρισμα, σαν κόψιμο του γόρδιου δεσμού, προκειμένου να δοθεί μια λύση, να επιλυθεί ένα πρόβλημα, να υπερκερασθεί ένα εμπόδιο, το οποίο χρόνιζε, λίμναζε ή έμενε στάσιμο για τυπικούς λόγους ή και για λόγους ασφαλείας ή και …. λαϊκισμού.

Πήρα λοιπόν την πρωτοβουλία, να βρω λύση και να ενημερώσω αρμοδίως, για την υλοποίησης της. Η πλειονότητα των αξιόλογων προϊστάμενων μου, άμεσα αντελήφθησαν το θέμα, συμφώνησαν και δόθηκε λύση. Κάποιοι άλλοι όμως, γνωστοί «ευέλπιδες» της ιεραρχίας, μόλις το άκουσαν, αναφώνησαν :

- «Κάνε ότι νομίζεις, αλλά εγώ ΔΕΝ θέλω να ξέρω τίποτα» !! ή

- «Όπα πα πα πα !! Αυτό είναι ένα θέμα που καίει !! Μην το ανακινείς, άστο γι’ αργότερα (εννοείται, αφού φύγει αυτός)» !!


Άλλες πάλι φορές, κάποιοι άλλοι, είτε δεν υπέγραφαν τίποτα (μα τίποτα), είτε … υπέγραφαν μεν και μετά, αν κάτι στράβωνε, δικαιολογιόντουσαν : «μου ξέφυγε ή μέσα στα τόσα που υπογράφω καθημερινά, δεν το πρόσεξα ή δεν με ενημέρωσαν επαρκώς ή  παραπλανήθηκα, ή ….. ο Β@λβ#ς φταίει, κλπ» !!

Προϊστάμενοι, για γέλια και για κλάματα, δηλαδή !! 

Όσο πιο χαμηλά στην ιεραρχία και στη δομή διοίκησης του Κράτους, βρίσκονται, τέτοιοι ανεπαρκείς και ευθυνόφοβοι Προϊστάμενοι, τόσο μικρότερη επήρεια έχει η ανευθυνότητα τους.

Όταν όμως αναρριχώνται και αναλαμβάνουν υψηλές θέσεις ευθύνης, τότε η συμπεριφορά τους αυτή, είναι …… ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ !!

Αυτές οι θλιβερές εμπειρίες, ήρθαν (μοιραία) στο μυαλό μου, ακούγοντας στο πρωινό του MEGA, μια πολιτική συζήτηση, που -υπό αυτό το πνεύμα- ανέδειξε τη βαρύτητα του ολισθήματος και της ανευθυνότητας, των πολιτικών και Υπουργών μας. 

Θυμήθηκα δηλαδή τους πρώην Υπουργούς τύπου Χρυσοχοΐδη, που έλεγε ότι : «το υπέγραψα, αλλά δεν το είχα διαβάσει» ή των νυν Υπουργών, του Αντιπροέδρου της Βουλής (Μητρόπουλου) και της Εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, που σήμερα έλεγαν : «εφαρμόζουμε μια Συμφωνία για 4μηνη παράταση του Προγράμματος, που δεν την έχουμε δει, δεν ξέρουμε καν αν υπάρχει, αλλά …. και αν ακόμα υπάρχει, ΔΕΝ πρέπει νάρθει στη Βουλή, για να τη δούμε, για να ενημερωθούμε, διότι έτσι θα … την νομιμοποιήσουμε» (όταν, την συμφωνία αυτή, την ξέρουν άπαντες και την έχουν ήδη ψηφίσει 5 Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια)!!!! 

Βέβαια, την ίδια ώρα, αυτά που χθες δεν διάβαζαν οι Χρυσοχοϊδης και η παρέα του, είναι αυτά που κατάστρεψαν την κοινωνία μας 

…. και αυτά, που ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ μεν, αλλά ….. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ξέρουν δε, οι σημερινοί Υπουργοί  (και μάλιστα το κάνουν ενσυνείδητα), είναι που μας οδηγούν ολοταχώς, για να ολοκληρώσουμε τη διάλυση (και άλλα πολύ χειρότερα) της Πατρίδας μας !!

Δηλαδή, δεν είδα, δεν άκουσα, δεν τόπα …. εγώ !! Άρα, μάλλον ΕΓΩ φταίω, που τα διαβάζω μεν, αλλά δεν μπορώ να υπογράψω δε !!

Πως λέμε : «τυφλοί πιλότοι, στα F-16» !!!!!
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ