2012-05-03 13:11:49
Φωτογραφία για Δηλητηρίασαν αρκούδα στις Πρέσπες
Νεκρή από δηλητηρίαση εντοπίστηκε στους Ψαράδες Πρεσπών μια μεγαλόσωμη ενήλικη αρκούδα. Το νεκρό ζώο εντόπισαν άνθρωποι του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έκανε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν ότι ο θάνατός της όντως προήλθε από δηλητηρίαση, καθώς, στην ίδια περιοχή, πριν από ένα περίπου μήνα, είχε εντοπιστεί ως «δόλωμα» με φυτοφάρμακα, μια νεκρή αγελάδα.

Η αρκούδα ήταν αρσενική, ενήλικη (10-12 ετών περίπου) και βάρους 220-240 κιλών. Με βάση το στάδιο της αποσύνθεσης στην οποία βρισκόταν το πτώμα, η χρονική στιγμή του θανάτου της τοποθετείται πριν από περίπου 4 εβδομάδες.

Το ανησηχητικό είναι ότι η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί κοινή πρακτική σε πολλές αγροτικές περιοχές της Ευρώπης και σε χώρες της Μεσογείου και πλήττει σημαντικά τα αρπακτικά πουλιά, καθώς και είδη απειλούμενων θηλαστικών, όπως η καφέ αρκούδα (Ursus arctos), ο λύκος (Canis lupus), ο λύγκας της Ιβηρικής χερσονήσου (Lynx pardinus).
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ