2015-03-23 16:14:03
Φωτογραφία για ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ
Πρ. σχολικών φυλάκων Αχαΐας: Ο Γ. Κατρούγκαλος δεν ζήτησε καμία προμήθεια

«Ο κ. Κατρούγκαλος από την ώρα της υπουργοποίησής του δεν έχει καμία σχέση με τον δήμο Λαρισαίων, κατηγορηματικά δηλώνω ότι δεν του ανατέθηκε καμία εργασία. Όλα όσα έχουν ειπωθεί, επειδή πρόκειται για αποφάσεις οι οποίες είναι αναρτημένες και στο διαδίκτυο νομίζω ότι αποτελούν σημαντική διαστρέβλωση της αλήθειας». Αυτά τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης, στη συνέχεια του θέματος που ανέκυψε μετά από σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων για το χειρισμό νομικής υπόθεσης από το δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος και συνεργάτες» και τη δικηγόρο Κατερίνα Λαϊνά, σχετικά με τον έλεγχο των συμβάσεων εργαζομένων αλλά και τη δίωξη του δημάρχου Λαρισαίων.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλογιάννης επεσήμανε: «Όσα έχουν ειπωθεί, εμπλέκουν τον δήμο, εμπλέκουν βεβαίως και τον κ. Κατρούγκαλο για τον οποίο εμείς έχουμε να πούμε ότι στο διάστημα που συνεργαστήκαμε είναι ο άνθρωπος ο οποίος σήκωσε στην πλάτη του σοβαρότατα πολιτικά και νομικά ζητήματα που έχουν σχέση με μνημονιακές πολιτικές. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος διαχειρίσθηκε και υποθέσεις άλλων δήμων. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού, αναληθή και νομίζω ότι υπηρετούν σκοπιμότητες».


Σχετικά με το θέμα της νομικής αμοιβής, ο κ. Καλογιάννης διευκρίνισε πως για την πρώτη απόφαση περί προσφυγής στο άρθρο 152 με ανάθεση στο γραφείο Κατρούγκαλου και στην κ. Λαϊνά το ποσό, ήταν 500 ευρώ ενώ η προσφυγή στο ΣτΕ που θα εκδικασθεί σε 3 με 4 χρόνια, αφορά σε ένα ποσό 1.500 ευρώ.

«Δεν έχω αντιληφθεί με λεπτομέρειες γιατί οι παρατάξεις διαφώνησαν. Υποτίθεται ότι έβαλαν ένα ηθικό ζήτημα. Για ποιο ηθικό ζήτημα μιλάμε όμως; Η απόφαση του Φλεβάρη δεν αφορούσε το Γραφείο Κατρούγκαλου, αφορούσε το γραφείο της κ. Λαϊνα» σχολίασε ο Δήμαρχος Λαρισαίων και συνέχισε: «Πρόκειται για ένα πολιτικό ζήτημα στο οποίο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κάνουν το δικό τους πολιτικό παιχνίδι. Με έχει εντυπωσιάσει η γρηγοράδα με την οποία αυτή η απόφαση και οι τοποθετήσεις των παρατάξεων, έφθασε στην Αθήνα και με τον τρόπο που έφθασε».

Επίσης από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου, Παναγιώτη Νταή, σχολιάστηκε μεταξύ άλλων και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα, καθώς όπως ανέφερε, «Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ, χωρίς καν να περιμένει ή να επικοινωνήσει με τον δήμο για την ανακοίνωσή του, εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι ''ο υπουργός αναλαμβάνει υποθέσεις εναντίον του Δημοσίου ακόμη και μετά την ορκωμοσία του'' και ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει τον υπουργό. Έχουν δοθεί τεράστιες διαστάσεις σε θέματα και μάλιστα δεν καταλαβαίνουμε με πόσο λίγο σεβασμό και αξιοπιστία, ακόμη και ένας εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της Ν.Δ. μπορεί να αποφαίνεται για κάτι χωρίς να έχει επικοινωνήσει καν με το δήμο για να ρωτήσει τι έχει συμβεί ή δεν περιμένει την ανακοίνωση του δήμου».

Πρ. σχολικών φυλάκων Αχαΐας: Ο Γ. Κατρούγκαλος δεν ζήτησε καμία προμήθεια

Εν τω μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι δεν ετέθη θέμα προμήθειας ποσοστού 12% διευκρινίζοντας ότι «δεν μας ζήτησε καμία προμήθεια και η αμοιβή ήταν η κανονική αμοιβή του δικηγόρου» παρείχε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του σωματείου σχολικών φυλάκων Αχαΐας Ηλίας Τσούνας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αντέννα Πάτρας 105,3», ο κ. Τσούνας ανέφερε ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν ο νομικός τους εκπρόσωπος, όταν τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Μάλιστα, τον Δεκέμβριο του 2013, οι σχολικοί φύλακες κέρδισαν, όπως δήλωσε ο Ηλίας Τσούνας, τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο τότε νομικός τους εκπρόσωπος και νυν υπουργός. Έναν χρόνο μετά, τον Νοέμβριο του 2014 είχε οριστεί το πρώτο τακτικό δικαστήριο.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Τσούνας δήλωσε: «Όταν επικοινωνήσαμε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο για να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, εν όψει της δίκης, τότε μας είπε ότι ''δεν έχω πλέον το δικαίωμα να σας εκπροσωπώ, διότι δεν μπορώ να σας αναλάβω, λόγω της ιδιότητάς μου, ως ευρωβουλευτής''». Ακόμη, ο Ηλίας Τσούνας ανέφερε: «Δεν μας ζήτησε καμία προμήθεια και η αμοιβή ήταν η κανονική αμοιβή του δικηγόρου», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είχε τεθεί κανένα θέμα προμήθειας ποσοστού 12%».

Επίσης, ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων επισήμανε: «Όταν ο κ. Κατρούγκαλος έγινε υπουργός και ζητήσαμε να τον συναντήσουμε, μας απάντησε ότι δεν μπορώ να σας δω ξεχωριστά, γιατί σας έχω αναλάβει στο παρελθόν και κάτι τέτοιο δεν θα ήταν σωστό πολιτικά».

Τέλος, ο κ. Τσούνας ανέφερε: «Μας παρέπεμψε σε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, στην οποία μετείχαν και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ